Du har kanskje gjort det selv. Du åpner Googles søkemotor for å søke på symptomer du føler at du har, og etter en liten stund har du stilt din egen diagnose på eventuelle sykdommer – som regel av den harmløse typen.
Uansett om du har gjort det eller ikke, skjer det stadig vekk at mennesker rundt om i hele verden googler seg frem til hva som kan være årsaken til en vedvarende hoste eller et mystisk merke på armen.
I fremtiden blir det kanskje enda lettere å diagnostisere seg selv, i hvert fall når det gjelder hudsykdommer. Nå er Google i gang med en helt spesiell app som bruker algoritmer til å hjelpe oss med å avgjøre om vi har fått en hudsykdom.
LES OGSÅ: Ta tempen med telefonen
Slik fungerer det
Googles nye app bruker såkalt maskinlæringsteknologi, som ved hjelp av algoritmer gjør det mulig å analysere data med kunstig intelligens. Ifølge Google er appen blitt fôret med hundrevis av hudbilder.
Appen kan dermed angivelig identifisere 288 forskjellige former for hudtilstander, inkludert sykdommer som hudkreft.
Etter sigende skulle godt og vel 90 prosent av Google-søkene relatert til hud være dekket.
Den foreløpige designen viser at den fungerer på den måten at brukeren tar tre bilder av et merke på huden, fra forskjellige vinkler og avstander.

Her kan du se Googles nye app i bruk. Det er foreløpig usikkert om dette blir den endelige versjonen av appen.
© GoogleDeretter kan du legge til ekstra informasjon, for eksempel hvilken kroppsdel som er rammet og hvor lang tid hudproblemet har vært der.
Til slutt sender du bildene til Google, og etter kort tid viser appen mulige diagnoser som du kan trykke på for å få mer informasjon om symptomer, smittegrad og behandling.
LES OGSÅ: Treningsarmbåndet hjelper mot stress
Medisinsk app godkjent i EU
Etter alt å dømme kan vi snart få glede av Googles nye legemiddelapp i EU.
Google sier nemlig at appen er godkjent, og at den til og med er CE-merket i EU som medisinsk utstyr i klasse I. Det vil si at appen oppfyller gjeldende EU-lovgivning.
Appen har imidlertid ikke noe konkret navn ennå, og vi vet heller ikke når den blir lansert. Selv sier Google at de håper på å lansere den senere i 2021.