Office Lens er fantastisk til at scanne dokumenter.

Enkelt å skanne dokumenter med mobiltelefonen.

© Microsoft

Office Lens gjør det enkelt å skanne med telefonen

Det har aldri vært lettere å skanne dokumenter. Men mobiltelefonen kan du raskt skanne sider med både tekst og bilder, og for eksempel sende dem til kundebehandleren i banken.

Tre minutter. Mer tid enn det trenger du ikke til å skanne et dokument og sende det som et vedlegg i en epost. Det finnes mange gode apper som kan forvandle mobilkameraet til en skanner.

Office Lens fra Microsoft er blant de absolutt beste, for med denne appen trenger du verken å være mesterfotograf eller være særlig konsentrert for å få perfekte skanninger.

Appen kan nemlig kompensere for skjeve vinkler og dårlig belysning, slik at du alltid får flotte skanninger med knivskarpe detaljer.

Slik bruker du Office Lens

Det hele er enkelt. Du åpner appen, retter kameraet mot dokumentet, venter på at det rammes inn og trykker på utløseren. Etter en liten stund optimaliserer appen skanningen, og du har en digital kopi som du kan sende.

Inneholder dokumentet flere sider, skanner du bare en side til. Til slutt velger du hvilke bilder du vil bruke og samler alt i for eksempel en pdf.

I videoen under ser du hvordan appen virker.

Les mer i Komputer for Alle

I Komputer for Alle nummer 4/2018 kan du lese en veiledning til appen. Der viser vi hvordan du skanner med både iPhone og Android.

Tegner du et abonnement nå, kan du leser artikkelen med det samme og de ti siste utgavene av bladet med appen Wype.

Som abonnent får du også tilgang til vår Fordelssone, som inneholder mer enn 300 gode og gjennomtestede programmer til pc-en.

I Fordelssonen finner du også koblinger til  Office Lens samt guiden fra bladet  (kun for abonnenter). 

Kanskje du er interessert i...