Mann studerer frimerkesamling med lupe

For mange virker kanskje det å samle frimerker som en høyst analog hobby, men det er ingenting i veien for å bruke digitale verktøy.

© shutterstock

Orden på frimerkesamlingen – på både mobil og pc

Er du filatelist? Eller har du bare tatt vare på en masse frimerker fra fjerne land? I så fall kan du glede deg til å lese våre gode forslag til programmer og apper som kan være til hjelp.

25. april 2019

Selv om frimerker har eksistert i snart to hundre år, og frimerkesamlinger nesten like lenge, er det mye hjelp å få med ny teknologi.

Du kan for eksempel bruke Android-appen Stamp Mate Mobile til å finne frimerkene dine i den store databasen til Stamp Mate. Finner du ikke det riktige frimerket, kan du skanne ditt eget og legge til det du har av informasjon.

Det koster 175 kroner å låse opp alle funksjonene i Stamp Mate Mobile, men det er det beste valget hvis du ute etter en mobilapp som hjelper deg med å få orden på samlingen.

Frimerker og filateli – på pc og mobil

Med programmet World Stamp Collector kan du legge inn hele frimerkesamlingen på datamaskinen. Du får mange flere tips og triks i Komputer for alle.

Mer hobbyglede med Komputer for alle

I magasinet Komputer for alle nummer 7/2019 kan du lese del tre i serien "Hobby", der vi viser hvordan du kan bruke mobil og pc til å få mer glede av hobbyen din.

I denne utgaven har vi samlet en rekke gode apper og nettsider som gir enda større utbytte av å samle på frimerker.

Du finner blant annet gode forslag til hjemmesider der du kan selge frimerkene, et mikroskop som kan kobles til mobiltelefonen og ikke minst gratisprogrammet World Stamp Collector, som gjør det enkelt å legge hele frimerkesamlingen på datamaskinen.

> Les artikkelen i Fordelssonen. Der kan du også laste ned programmet World Stamp Collector (kun for abonnenter).

Kanskje du er interessert i...