hjemmenettverk wifi sikkerhet

Vet du om tv-en, telefonen eller skriveren gjør hjemmenettverket usikkert?

© Shutterstock

Sjekk om hjemmenettverket er sikkert

Telefonen vil varsle hvis du har åpne porter som hackere kan utnytte. Kaspersky betatester nå appen IoT Scanner, som sjekker om hjemmenettverket er sikkert.

27. september 2017

Skriver, telefon, pc, klokke og tv. 

Etter hvert har alle disse og flere til blitt koblet på hjemmenettverket, men det er de færreste som stiller spørsmål om hvordan det påvirker sikkerheten.

Det lurte sikkerhetsfirmaet Kaspersky på og betatester nå en ny app kalt IoT Scanner. Appen analyserer hjemmenettverket, viser lister over tilkoblet utstyr og forteller om eventuelle sårbarheter, for eksempel en åpen port som kan utnyttes av fremmede.

> Akkurat nå kan du få 2 nummer av Komputer for alle sammen med et ip-kamera , slik at du kan holde øye med huset ditt fra smarttelefonen, for bare 69,50 kroner. Du sparer 701 kroner.

Holder ubudne gjester borte

Med listen over tilkoblede enheter blir det lett å sjekke hvem som er på nettverket. Er det noen du ikke kjenner, er det lett å stenge dem ute.

Appen holder også øye med hvem som kobler seg på nettverket, slik at du vil kunne se hvem som til enhver tid bruker det. Den sjekker også om nye enheter er sikre og kan eventuelt advare hvis disse har åpne porter.

Den nye appen fra Kaspersky finnes bare til Android og kan lastes ned her.

Les mer om sikkerhet

Kanskje du er interessert i...