Finn hverandre med Google Maps, Apple Maps eller Facebook Messenger

Har du ingen stedsans? Intet problem. Med en kort-app kan du nemt finde din familie.

© Shutterstock

Slik finner du familiemedlemmer med Google Maps, Apple Maps eller Facebook Messenger

Flere karttjenester har i de siste årene lansert en smart funksjon som gjør det mulig å finne familie og venner ved hjelp av mobilen. Her viser vi hvordan du gjør det.

28. februar 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Apper som Google Maps, Apple Maps og Facebook Messenger har alle en funksjon som gjør det mulig å dele posisjonen din med familie og venner. Det blir med andre ord lett å finne hverandre så lenge begge parter har med seg en mobiltelefon.

Tjenstene bruker GPSen på telefonen til å dele posisjonen din i sanntid. Slik kan andre brukere se når du går fra et gatehjørne til et annet.

Slik deler du posisjonen din i Google Maps

Åpen appen og trykk på den blå sirkelen som viser hvor du befinner deg på kartet. Velg det øverste punktet i menyen Del posisjonen din, velg hvor lenge du vil dele den og om du vil dele med Google-kontaktene dine eller i en medling. 

> Les flere smarte tips til Google Maps her

Slik finner dere hverandre med Apple Maps

Klikk på den blå sirkelen som viser hvor du er på kartet. Trykk deretter på Del min posisjon i menyen som dukker opp, og velg appen du vil bruke for å sende posisjonen din.

Slik finner du vennene dine med Facebook Messenger

Åpen tråden til den du vil dele posisjonen med. Klikk på pluss-tegnet i den blå sirkelen i nederste venstre hjørne. Velg Sted på listen og deretter Del nåværende posisjon. Nå deler du posisjonen din i én time, men du kan stoppe det ved å klikke på Stopp deling.

Å dele hvor du befinner deg krever mye strøm. For å være sikker på at du alltid har strøm til mobilen, bør du skaffe deg en nødlader, slik at du kan lade når du er på farten.

Kanskje du er interessert i...