Google Fotos bruk av filteret Alpaca
Nye funksjoner i Google Foto

Bildebehandling med kunstig intelligens i Google Foto

Google har oppdatert bildetjenesten sin med filtre som analyserer bildene dine med kunstig intelligens.

16. februar 2017

Bildetjenesten Google Foto er blitt oppdatert med intet mindre enn 12 automatiske filtre. Filtrene bruker kunstig intelligens for å analysere bildene, og etterpå blir de justert på grunnlag av bildets karakter.

Man finner Google Foto på de aller fleste Android-telefoner, og den ligger i tillegg som på nettet som en tjeneste fra Google. Hvis man vil ha enda flere justeringer, gir Google Foto også mulighet for å stille skyveknappene for lys, eksponering og farger individuelt. En egen skyveknapp for Deep Blue (blå, rød) er med på å gi f.eks. himmel og hav et blåere uttrykk. Der er også en skyveknapp for å gjøre hudfargen riktigere.

Bildebehandlingsmulighetene i Google Foto kommer fram ved å trykke på blyanten øverst til høyre. For å se de mer avanserte behandlingsmulighetene må man klikke på grunnleggende justeringer (ikon med tre skyveknapper) og klikke på pilen ved lys og farge. Pop bestemmer hvor sterkt effekten skal vise seg.

Google Foto er gratis å bruke, og hvis du aksepterer Googles lette komprimering av bildene dine, har du ubegrenset med plass til dem.

Eksempelet øverst skifter mellom originalen og filteret Alpaca. 

Kanskje du er interessert i...