Slik fungerer Magic Eraser i Google Foto
Magic Eraser:

Her kan du se hvordan verktøyet fungerer og enkelt fjerner både sykkelen og barnet fra bildet. 

© Niklas Ernst

Magic Eraser: Nå kan alle prøve Googles magiske fotoverktøy

Bruker du Google Foto, er det gode nyheter. Nå får du nemlig tilgang til nye og geniale funksjoner som kan gjøre bildene dine mye bedre.

5. mars 2023 av Niklas Ernst

Google Foto er et glimrende verktøy til å lagre, redigere, dele og organisere bildene dine på nettet, slik at du alltid har tilgang til dem og enkelt kan dele bildene med familie og venner.

LES OGSÅ: Google Foto fjerner uskarpe bilder

Men det du kanskje ikke visste var at ikke alle funksjonene i Google Foto til mobiltelefonen, nettbrettet og datamaskinen er tilgjengelige for alle.

Noen av de mest interessante verktøyene er for eksempel bare tilgjengelige for personer som har en såkalt Pixel-telefon, altså de telefonene som Google selv produserer.

Eller slik har det iallfall vært frem til nå. 

Slik får du tilgang til Magic Eraser

Inntil nylig var det bare eiere av en Pixel-telefon som kunne bruke funksjonen «Magic Eraser», altså «magisk viskelær», som er en smart programvarefunksjon som gjør det raskt og enkelt å fjerne uønskede elementer fra bildene dine.

LES OGSÅ: Gått tom for plass i Gmail? Sjekk hva som fyller opp nettlageret ditt

Nå har Google gjort funksjonen tilgjengelig for alle – i hvert fall for dem som abonnerer på Google One, som er Googles nettbaserte lagringsverktøy, der du kan kjøpe ekstra plass til Google-kontoen din.

Du kan for eksempel kjøpe 100 GB ekstra til kontoen din for 25 kroner i måneden. Den plassen kan du deretter bruke til bilder i Google Foto eller filer i Google Disk. Eller noe helt annet.

Du kan lese mer om Google One i artikkelen vår om verktøyet her.

Slik bruker du Magic Eraser

Vil du bruke «Magic Eraser», åpner du et bilde i Google Foto på telefonen og klikker på Rediger. Så klikker du på Verktøy nederst og velger Magisk viskelær. Deretter tegner du bare rundt det som skal fjernes. 

LES OGSÅ: Lag perfekte hjemmevideoer med Google Foto

Ifølge Google rulles det i disse dager ut en rekke nye funksjoner til alle Google Foto-brukere som også har et Google One-abonnement.

I tillegg til Magic Eraser-funksjonen kan Google Foto-brukerne også se frem til HDR-funksjonen i videoene sine. Du kan lese mer om alle de nye funksjonene i Google Fotos egen blogg.

LES OGSÅ: Genialt tips: Flytt bildene lynraskt til Google Foto

De nye funksjonene blir fortløpende tilgjengelige på både Android og iPhone.

Kanskje du er interessert i...