Rediger bildene dine direkte i nettleseren

Et nytt nettverktøy gir deg kraftig og avansert bildebehandling. 

© Shutterstock

Rediger bildene dine direkte i nettleseren

Vil du ikke betale for Photoshop, men drømmer om alle mulighetene og verktøyene som programmet tilbyr? Da er dette nettstedet løsningen for deg.

28. juli 2022 av Niklas Ernst

Photoshop er et genialt verktøy der du kan redigere, justere og manipulere bildene dine. Den store ulempen er bare at programmet er dyrt.

LES OGSÅ: Redd gamle bilder på rekordtid med genial app

Dette problemet kan heldigvis nettverktøyet Photopea løse for deg. Det har en rekke fordeler, og den største er helt klart prisen: Det er nemlig helt gratis å bruke, og du trenger ikke engang opprette en brukerkonto.

Dessuten fungerer det direkte i nettleseren din, så det er heller ikke nødvendig å laste ned og installere et program på datamaskinen for å komme i gang.

Har samme funksjoner som Photoshop

En annen stor fordel med Photopea er de mange og ganske avanserte funksjonene. Både brukergrensesnittet og funksjonaliteten minner mye om betalingsprogrammet Photoshop.

LES OGSÅ: Genialt verktøy: Fjern bakgrunnen på bildene dine

Du kan for eksempel jobbe i lag, der teksten kan ligge i ett lag, bildene i et annet og den øvrige grafikken i et tredje lag.

Du kan også jobbe med avanserte filtre som blant annet tilfører uskarphet, skarphet, fokus, pikselering og lignende. Det er også mulig å jobbe med masker i bildene dine, slik at du bare tilfører effekter på bestemte deler av bildet.

Rediger mange bilder samtidig

Det er imidlertid også noen begrensninger både i Photoshop og Photopea. Programmene er for eksempel ikke egnet til å redigere mange bilder samtidig.

Det kan jo hende du ønsker å endre størrelsen på alle feriebildene slik at de blir enklere å dele med familie og venner. Eller kanskje du vil endre navnet på bildene slik at du får bedre oversikt på datamaskinen.

LES OGSÅ: De beste appene til bildebehandling på mobilen

Programmet Faststone Photo Resizer er genialt og enkelt å bruke til slike oppgaver. Her kan du nemlig merke flere bilder samtidig og legge til samme bildebehandling i mange bilder.

I det nye nummeret av Komputer for alle viser vi hvordan du bruker programmet til å få orden på bildene dine på et øyeblikk.

> Du kan lese artikkelen i Fordelssonen allerede nå ved å klikke på lenken her. 

Kanskje du er interessert i...