Programmet Data Crow gjør det lett å skaffe seg oversikt over boksamlingen.
Full kontroll over alle bøkene:

Programmet Data Crow gjør det til en lek å få oversikt over boksamlingen. 

© Shutterstock

Data Crow: Nå blir det lettere å organisere boksamlingen

Du behøver ikke lenger å slite med regneark for å få oversikt over alle bøkene. I stedet kan du bruke et nytt og smart program fra Fordelssonen.

20. juli 2023 av Martin Lorentsen

Har du mange og fulle bokhyller, er det lett å miste oversikten over innholdet – og ikke minst over hvem som har lånt hvilke bøker.

Derfor har du kanskje allerede forsøkt å organisere boksamlingen på pc-en?

Du kan gjøre det i programmer som Excel eller Google Sheets, men det er ingen god løsning. Det blir fort kjedelig å fikle med kolonner og rader i ulike regneark.

Heldigvis finnes det en enklere løsning.

Programmet Data Crow er skreddersydd for organisering av ulike samlinger, også av bøker, og det er gratis å bruke.

LES OGSÅ: Slik får du oversikt i bildearkivet

Automatisk nedlasting av nøkkeldata

Med Data Crow kan du organisere boksamlingen ved å opprette en katalog på pc-en.

Når du legger til en bok i katalogen, benytter programmet en nettjener til å finne boken via Google og importere tilgjengelige data, inkludert bilde av omslaget.

Hvis boken ikke finnes i riktig versjon på tjeneren, er det lett å legge den til manuelt sammen med relevant informasjon som utgivelsesår, sammendrag og forlag, og du kan opprette forfattersider.

Programmet har også mange andre smarte funksjoner. Det er blant annet lett å få oversikt over hvem du låner ut bøkene dine til i selve programmet. 

LES OGSÅ: Det beste lesebrettet

Last ned Data Crow fra Fordelssonen

Med Data Crow er det lett å lage en digital katalog med alt du måtte ha av bøker, uansett hvor stor samlingen er. Deretter kan du sortere bøkene som du selv vil.

I bladet Komputer for alle nummer 12/2023 kan du lese mye mer om Data Crow og se hvordan du bruker de mange smarte funksjonene til å få full kontroll over samlingen. 

Som abonnent kan du laste ned Data Crow gratis fra Fordelssonen ved å klikke her. Samme sted finner du også en pdf-versjon av artikkelen.

Er du ikke abonnent ennå, kan du bli det her.

LES OGSÅ: Slik lager du en musikkatalog på pc-en

Kanskje du er interessert i...