Sammenlign mapper i Windows med BS Folder Compare
Sammenlign mapper

Programmet BS Folder Compare sammenligner raskt innholdet i to mapper, slik at du kan spare både tid og frustrasjoner.

© Shutterstock

Enkelt å sammenligne mapper i Windows

Med programmet BS Folder Compare er det enkelt å sammenligne innholdet i to mapper på pc-en. Det er spesielt smart hvis du har mange filer med like navn.

5. mai 2021 av Martin Lorentsen

Det er fort gjort å opprette litt for mange mapper på pc-en, og det kan ha irriterende følger. 

Du kan for eksempel komme til å bruke timer på å lete etter mappen med de helt spesielle feriebildene, eller du kan ha to mapper med identisk innhold på harddisken.

Mange mapper på pc-en kan også føre til at du mister viktige filer. Du kan ved et uhell komme til å slette feil mappe, fordi du er overbevist om at innholdet ikke var viktig og forvekslet den med en annen mappe.

Bildemapper er spesielt vanskelige å finner frem i, for bilder har ofte filnavn som ligner hverandre, som IMG_145 og IMG_146, og det er surt å miste dyrebare familiebilder.

Hvis du vil unngå problemer som beskrevet over, og enklere og raskere kunne sammenligne innhold i mapper, er programmet BS Folder Compare et genialt verktøy. 

Programmet sammenligner nemlig to utvalgte mapper og sjekker om de inneholder identiske filer.

LES OGSÅ: Slik gjenoppretter du slettede filer i Windows

Slik virker BS Folder Compare

BS Folder Compare er et program det er lett å orientere seg i. Du velger bare to mapper som skal sammenlignes, og med et enkelt klikk sammenligner BS Folder Compare innholdet i mappene.

Hvis mappene ikke er like, får du beskjed om det. Alle filene som skiller seg ut, er uthevet med fet skrift, slik at de er lette å oppdage. Er derimot mappene identiske, får du beskjed om det også, og ingen filer er markert.

Du kan for eksempel bruke programmet til å sjekke at du har sikkerhetskopiert den riktige mappen. Det kan du gjøre ved å sammenligne originalmappen i Windows med sikkerhetskopien på en ekstern lagringsenhet, for eksempel en minnepinne. 

LES OGSÅ: Lagre store filer på minnepinnen

Last ned BS Folder Compare fra Fordelssonen

BS Folder Compare er enkelt å bruke, og du kan bruke programmet til mer enn å sikre at du har sikkerhetskopiert riktig mappe. Programmet kan for eksempel også finne og slette duplikater, slik at du slipper at identiske mapper tar opp plass på harddisken.

Du har mange muligheter med BS Folder Compare, og hvis du abonnerer på Komputer for alle, kan du laste ned programmet fra Fordelssonen på nettsiden vår.

Følg denne koblingen for å laste ned BS Folder Compare.

I tillegg får du også en veiledning som viser hvordan du bruker programmet.

Har du ikke abonnement på Komputer for alle, får du det ved å klikke her.

Da får du også tilgang til hele Fordelssonen med BS Folder Compare og alle de andre nyttige programmene som ligger der, og du får bladet tilsendt i posten.

LES OGSÅ: Slik finner du filen på Google Disk

Kanskje du er interessert i...