Legg inn fonter og skrifttyper i Word

Her viser vi hvordan du legger inn nye skrifttyper Windows-maskinen, slik at du kan bruke dem i Word og andre programmer. 

Slik legger du inn nye fonter i Word

Pass på at nye skrifttyper på pc-en blir tilgjengelig i fontmenyen i Word og i andre programmer som kan bruke dem. Her får du de beste ressursene til fonter på nettet.

15. august 2019 av Steffen Nielsen

Det blir lett til at man bruker standard skrifttyper som Arial og Times New Roman når man skriver i Word. De alternative skrifttypene som er inkludert i Windows, er ikke særlig annerledes, og dermed kan man like godt bruke fontene Word selv foreslår.

Gjør du det, går du imidlertid glipp av en spennende verden av skrifttyper. 

Du kan laste ned mange forskjellige skrifttyper fra nettet, også svært kreative og annerledes varianter. Abonnerer du på Komputer for alle, kan du laste dem ned fra Fordelssonen, men de finnes også mange andre steder på nettet.

I denne guiden viser vi hvordan du laster ned skrifttyper fra Fordelssonen og hva du må gjøre for å bruke dem i Word.

Visste du at du kan spare skriverblekk ved å velge en spesiell font? Les mer her.

Slik får du nye fonter fra Fordelssonen

  1. Gå til oversiktssiden i Fordelssonen
  2. Sorter innholdet ved å sette hake i feltet Skrift i panelet til venstre.
  3. Klikk på en skrifttype i oversikten
  4. På skrifttypens egen side i Fordelssonen klikker du på Last ned. Velg Last ned og godta i neste vindu. Husk at du må være logget inn på Fordelssonen for å laste ned skrifttyper og andre filer.
  5. Nå blir skrifttypen lastet ned. Marker den i utforskeren, og trykk Ctrl + C
  6. Naviger til mappen C:\Windows\Fonts og trykk Ctrl + V. Nå legges fontfilen i mappen og vil være tilgjengelig for Word og andre programmer som bruker skrifttyper.

Kanskje du er interessert i...