Windows 8.1 oppgradering

Last ned nye Windows 8.1

Hvis du allerede har Windows 8, kan du laste ned denne oppdateringen helt gratis

23. oktober 2013

Det er lenge siden det ble varslet en oppdatering til Windows 8 som skulle hete Windows 8.1, og den er endelig klar. Utgivelsesdatoen var lenge ukjent, men nå ligger altså oppdateringen klar i Windows' appbutikk Microsoft Store.

Alle som har en datamaskin med Windows 8, kan hente den nye versjonen helt gratis i denne appbutikken, som du finner på startskjermen din. Den første flisa du treffer på når du kommer dit, lar deg oppdatere Windows 8 gratis til Windows 8.1, så det er bare å klikke på den. Hvis du ikke ser oppdateringen, skyldes det sannsynligvis at du må bruke Windows Update for å hente de nyeste oppdateringene til Windows 8 først.

Etterpå klikker du i øvre venstre hjørne på den blå knappen med teksten ”Last ned”, og du er på vei til det nye operativsystemet. Der får du blant annet alternativer for Startskjermen, du kan hente flere apper og dele opp skjermbildet.

Windows 8.1 er i enda større grad enn 8 lagt opp til å brukes opp mot internett. Ved første blikk er det faktisk ingen mulighet til å logge inn etter oppgraderingen uten å bruke en Microsoft-konto, men det fins et par omveier. For hvis du ikke vil bruke en Microsoft-konto, men beholde den lokale, kan du skrive inn en ugyldig epostadresse og et ugyldig passord, så får du med liten skrift som kan klikkes på muligheten til å fortsette med den lokale kontoen. Det er også meldt at hvis man kobler pc-en fra internett etter at oppgraderingen er lastet ned, men før den er ferdig installert, vil man kunne logge inn med en lokal konto. Vi kjenner ennå ikke til om det vil komme mas om å bruke Microsoft-konto senere, men ser absolutt ikke bort fra det.

Hvis du har en eldre Windows-versjon enn 8, må du finne fram kredittkortet og betale 939 kroner for å oppgradere til den vanlige versjonen. Pro-utgaven koster 2099 kroner.

Kanskje du er interessert i...