Ekstern cd-stasjon
Ekstern cd-stasjon:

Har du en cd-samling hjemme som du vil spille av på datamaskinen? Da trenger du en cd-stasjon, men det er ikke alle pc-er som har en innebygd harddisk, og derfor må du ut på markedet etter en ekstern harddisk.

© Shutterstock

Spill av cd-er på pc-en med en ekstern cd-stasjon

Hvis pc-en din ikke har en innebygd diskstasjon, kan du fortsatt høre på cd-ene dine på datamaskinen. Alt du trenger er en ekstern stasjon.

25. mars 2022 av Martin Lorentsen

Noen av oss har stabler med musikk-cd-er liggende hjemme, men hvis du vil spille dem av på datamaskinen din, kan det vise seg å være en umulig oppgave.

I dag blir de fleste datamaskiner nemlig ikke laget med en innebygd harddisk til å spille av cd-er. 

I stedet foregår det meste av avspilling av lyd via strømmetjenester som Spotify.

Musikkstrømming fungerer ofte helt fint, men lydkvaliteten kan ikke akkurat måle seg med den originale cd-lyden – og så er det jo noe helt spesielt ved å lytte til en gammel cd fra start til slutt akkurat som i gamle dager.

Det kan derfor være ekstra frustrerende hvis du har en større fysisk samling hjemme som du ikke lenger kan spille av på pc-en, men heldigvis finnes det en enkel og billig løsning. 

Du trenger bare skaffe deg en ekstern stasjon.

LES OGSÅ: 25 år med MP3-musikk: Husker du Napster og iPod?

Ekstern cd-stasjon: Slik fungerer det

Har du en pc uten innebygd cd-stasjon, må du kjøpe en ekstern stasjon. En ekstern stasjon, også kalt optisk stasjon, er en stasjon der du kan sette inn en cd og deretter koble til via USB til datamaskinen.

Når stasjonen er koblet til datamaskinen, kan du bruke den som en hvilken som helst annen tilkoblet USB-enhet. Da kan du for eksempel pakke ut musikkfiler fra cd-en til datamaskinen og få organisert hele musikksamlingen i mapper på pc-en.

En optisk stasjon koster dessuten ikke skjorta. Du kan for eksempel kjøpe den eksterne harddisken LG GP57EB40 til drøyt 300 kroner.

I artikkelen «Slik finner du den beste eksterne dvd-stasjonen» får du hjelp til å velge riktig ekstern stasjon basert på dine behov.

Overfør musikk enkelt med Ashampoo Music Studio 2020

Hvis du likevel vil høre på musikk fra de gamle cd-ene dine på datamaskinen, kan du enkelt overføre musikken fra cd til pc med programmet Ashampoo Music Studio 2020.

I tillegg sørger programmet for at overføringen av lydfiler fungerer på riktig måte.

Filene blir nemlig navngitt akkurat slik du ønsker. Du slipper derfor å ha mapper med merkelige filnavn liggende på pc-en, som dessverre ofte er tilfellet når du pakker ut cd-er og overfører filene til datamaskinen.

Ashampoo Music Studio 2020 kan også brukes til å organisere musikksamlingen din, redigere lydfiler og mye mer. 

I Komputer for alle nummer 6/2022 kan du lese den første av to artikler om programmet, som du som abonnent kan laste ned gratis i Fordelssonen.

> Last ned program, artikkel og veiledning i Fordelssonen her

Hvis du ikke abonnerer på Komputer for alle, kan du bli abonnent fra kun 29 kroner ved å følge denne lenken.

Kanskje du er interessert i...