Med Spotify på pc-en kan du høre favorittmusikken din gratis.
Spotify

Med Spotify på pc-en kan du høre favorittmusikken din gratis.

© Shutterstock

Spotify: Hør favorittmusikken – helt gratis

På få år har Spotify utkonkurrert cd-platene, og det er ikke vanskelig å forstå, eller høre, hvorfor. Strømmetjenesten har millioner av sanger og favorittmusikken er bare noen museklikk unna.

8. oktober 2020

Hva er Spotify?

Spotify er en av de store nordiske teknologisuksessene, og det er ikke uten grunn.

Det svenske selskapet har nemlig gjort det mulig å høre all verdens musikk på datamaskinen, og du slipper å fikle med cd-er eller andre gamle og vanskelige medier.

Spotify spiller musikk via nettet. Det betyr at du har tilgang til Spotifys vefylte servere, og på dem finner du millioner av låter å velge mellom.

Avspillingen starter på brøkdelen av et sekund (avhengig av tilkoblingshastigheten din), og du kan høre et helt album, akkurat som når du hørte på en cd.

Hva koster Spotify?

Spotify kan være gratis å bruke.

Betaler du et månedlig beløp for å bruke tjenesten, slipper du imidlertid annonsene for pc-er og telefoner. Annonsene i gratisversjonen er likevel ikke så påtrengende som de for eksempel er i en reklamefinansiert radiokanal.

Velger du Spotify Premium til 109 kroner måneden, kan du høre musikk overalt, også når du ikke er på nett. Det finnes forskjellige varianter av abonnementet.

Du kan prøve Spotify Premium gratis i en måned. 

> Les også: Så mye data krever forskjellige strømmetjenester

Lag din egen "platesamling" på Spotify

Ved å lagre favorittsanger og album kan du lage din en egen "platesamling", slik at favorittmusikken bare er et par klikk unna.

Du kan også lage en spilleliste med favorittsanger, slik at du har musikken klar til en fest.

Som abonnent kan du laste ned Spotify fra Fordelssonen, og du kan lese våre tips til musikktjenesten i Komputer for alle nr. 16, 2020.

> Les artikkelen i Fordelssonen (krever innlogging)

Kanskje du er interessert i...