Excel

Slik bruker du maler i Excel

Få raskt kontroll over familiebudsjettet, legg en aktivitetsplan for den kommende ferien eller lag et regnskap for familiefesten. Excel byr på mange muligheter, og alt ligger klart til bruk i form av maler.

13. september 2016

Malene som ligger ferdige i Excel, gjør det enkelt å få en oversikt over økonomi, ferieplaner eller sjekklister over ting som må gjøres. Med Excel får du raskt kontroll over både penger og plikter.

Malene finner du når du åpner programmet. Når du oppretter en fil, kan du velge en av de mange forskjellige malene. Malene blir fortløpende oppdatert.

Finner du ikke den malen du trenger, kan du søke deg frem til det du ønsker via søkefeltet øverst i høyre hjørne .

Dette kan malene: Ferieplanlegger – denne malen er for tiden blant de mest populære og gir oversikt over ferieturer. Du kan for eksempel legge inn personlig informasjon om reisedeltakere, samtlige detaljer om ut- og hjemreise, hvor dere skal overnatte og hva dere skal gjøre i ferien.

Familiebudsjetter – gjør det enkelt å ha kontroll over familieøkonomien. Budsjettet har en rekke faste poster for månedlige inntekter og utgifter. Hvis du ønsker, er det enkelt å legge til utgifts- og inntektsposter.

En logg – er et glimrende verktøy for deg som for eksempel er på slankekur og vil ha oversikt over matinntaket. Skriv inn hvor mange kalorier og hvor mange gram fett du har spist i løpet av dagen, og programmet regner ut hvor stor prosentdel av kaloriinntaket som kommer fra fett. Det er også grafer i malen som gir god oversikt.

Kanskje du er interessert i...