Få kontroll på privatøkonomien med Excel regneark.

Har du kontroll på privatøkonomien? Malene i Excel regneark hjelper deg med å holde budsjettet.

© Shutterstock

Ta kontroll over budsjettet med gode Microsoft Excel-maler

Excel er et glimrende verktøy som hjelper deg med oversikten over husholdningsbudsjettet. De mange malene som ligger på nettet, gjør det lett å komme i gang.

25. desember 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det er nesten ikke den ting du ikke kan bruke Microsoft Excel regneark til.

Med regnearkene i Excel kan du for eksempel sette opp kalendere, ukeplaner og budsjetter. Spesielt budsjetter er det lett å sette opp i Excel – det er nemlig ikke nødvendig å bygge dem opp fra bunnen av.

I Excel og på nettet finner du mange gode maler som kanskje bare trenger mindre endringer før du har et oversiktlig og personlig budsjett eller månedsregnskap.

Her finner du gode maler til Excel regneark

Et av stedene hvor du kan finne maler er hjemmesiden til Microsoft. Der kan du velge mellom 50 forskjellige maler til Microsoft Excel. Det kan blant annet hjelpe deg med å få kontroll over familiebudsjettet eller ferieutgiftene.

På Microsoft-siden finner du også hundrevis av maler som ikke har noe med økonomi å gjøre. Du kan for eksempel få kontroll over adressekartotek, kalendere, dietter og mye annet i Excel.

Komputer for alle har også lagt ut et par oversiktlige budsjettark som kan fungere som maler.

Bladets abonnenter kan også laste ned malene gratis fra Fordelssonen.

Ta styringen over budsjettet via mobilen

I den aktuelle utgaven av Komputer for alle (nummer 1/2019) får du en grundig guide som viser hvordan du kan ha kontroll på budsjettet via en smart app på telefonen.

Med appen Spiir får du oversikt over posteringene og sette grenser for forbruket, slik at det ikke løper løpsk.

Du kan prøve bladet Komputer for alle fra kun kroner 29,- og lese artikkelen med det samme i appen Wype. Da får du også tilgang til Fordelssonen med over 300 sikre og gjennomtestede programmer. 

> Se gode abonnementstilbud her.

Kanskje du er interessert i...