KOM_NO_171114-NR13_E_Kingsoft_på _tablet_Web

Gratis kontorpakke for nettbrett

WPS Office er en gratis kontorpakke for Android-brett eller iPad. Med programmet kan du åpne og redigere dokumenter fra Word, Powerpoint og Excel.

1. september 2014

De såkalte nettbrettene har blitt stadig mer populære de siste årene. Et nettbrett er en liten datamaskin som verken har mus eller tastatur – bare en berøringsfølsom skjerm. Det er selvfølgelig praktisk at du alltid kan ha en datamaskin i nærheten, men hittil har det vært vanskelig å finne gode kontopakker som lar deg jobbe videre med dokumenter eller presentasjoner som du har lagd i Microsoft Office.

Med WPS Office får du en glimrende kontorpakke som du kan bruke på brettet ditt – og den er til og med helt gratis. Appen fungerer best på Android og kan åpne filer fra både Word, Excel og PowerPoint. På samme måte kan du åpne WPS Office-dokumenter i et program som Word. Den gratis kontorpakken passer ikke bare utmerket til å opprette og lese dokumenter. Du kan også endre skrifttype, størrelse og utseende på tekstene og presentasjonene dine.

Menysystemet er enkelt og intuitivt, og det tar ikke lang tid å lære å bruke appen. Øverst i hvert program ligger det velkjente menybåndet, som vi også finner i de nyeste utgavene av Microsoft Office. Du kan enten navigere i menybåndet ved å dra det til sidene, eller du kan bruke de små snarveiknappene øverst på skjermen.

Appen har verktøy for tekstbehandling, regneark og presentasjoner. Du kan du også lagre dokumenter som PDF-filer eller åpne PDF-filer som allerede er lagret. Filene kan du lagre i det innebygde minnet på brettet eller på online-tjenester som Google Disk eller Dropbox. Du kan bruke samme metode for å flytte filene fram og tilbake mellom datamaskinen og nettbrettet. WPS Office fungerer best på Android-brett, men det fins også en egen iPad-versjon. Den har imidlertid et litt annet menysystem enn appen som vi viser i denne artikkelen. Med iPad-versjonen kan du heller ikke lagre i PDF-format, og språket er engelsk – i motsetning til den norskspråklige Andoid-utgaven. Som vi har skrevet i de siste utgavene av Komputer for alle fins det også en pc-versjon av WPS Office.

> Last ned WPS Office

Kanskje du er interessert i...