MS Word-ikon

Tre tips som gjør hverdagen med Word lettere

Her er tre geniale tips til Word.

17. juni 2016 av Steffen Nielsen

Disse tre tipsene bør du kjenne til hvis du jobber i Word mesteparten av dagen

1. Åpne et Word-dokument i Utforsker Det kan være litt omstendelig å åpne Word-programmet og deretter opprette et nytt dokument, men det kan gjøres fra Utforsker. Høyreklikk i en mappe, velg "Ny" og deretter "Microsoft Word-dokument". Gi filen et navn og dobbeltklikk på den for å åpne den i Word.

2. Bytt standard skrifttype Er alle dine dokumenter laget med skrifttypen Calibri? Det er fordi denne skrifttypen er standardvalget i Word. Ønsker du en annen skrift, kan du endre standardskriften. Velg "Hjem" i båndet øverst. Klikk på den lille pilen ved Skrift. Velg skrifttypen du ønsker fra listen og klikk "Bruk som standard". Bekreft i neste vindu ved å velge "Alle dokumenter basert på malen Normal."

3. Del et dokument i to vinduer Du kan dele et dokument og se det i to vinduer som har hver sin rullemeny. Det kan være smart hvis du for eksempel jobber i et stort dokument hvor du trenger å kopiere tekst fra et sted til et annet. Øverst i høyre hjørne av Word-dokumentet er det en knapp som er formet som en tankestrek. Hold musepekeren over knappen til den skifter form til et "dra-verktøy". Nå kan du dra tankestreken ned dit hvor du ønsker å ha det delte vinduet.

Kanskje du er interessert i...