Skriv ut store plakater på hjemmeskriveren
Plakater

Det er lett å skrive ut store plakater på hjemmeskriveren. Alt du trenger er litt fingerferdighet og en limstift.

© shutterstock

Skriv ut store plakater på hjemmeskriveren

Utskrifter i plakatstørrelse blir fort dyre i den lokale fotobutikken. Med gratisprogrammet Rasterbator og en vanlig skriver kan du gjøre jobben selv.

8. september 2020 av Martin Haverholm

Skal tenåringsrommet friskes opp med et idolbilde som dekker hele veggen, eller vil du ha en stor plakat for å overraske jubilanten? 

Eller kanskje du vil lage et skilt for å reklamere for de hjemmedyrkede jordbærene dine ved veikanten? 

Mulighetene er mange, og programmet Rasterbator kan brukes til både små og store prosjekter. 

Rasterbator fungerer ved at bildet omdannes til mengder av punkter i varierende størrelse og forskjellige farger. Bildet forstørres og konverteres til en pdf-fil, som du deretter kan skrive ut på vanlige A4-ark.

Lag plakater av A4-utskrifter
Plakat

Rastorbator deler opp bildet i flere utskrifter, for eksempel i A4-størrelser. Her er det øverste bildet fra artikkelen delt opp i 8 x A4. Det kan du sette sammen til en plakat på cirka 60 x 80 cm.


Bruk Rasterbator best mulig

Arkene du har skrevet ut, må deretter settes sammen til et stort bilde. Det kan du gjøre med teip eller en limstift, men du kan også gjøre det mer avansert.

Rastorbator er faktisk ikke så vanskelig å bruke, men kan virke litt lite oversiktlig første gang du åpner det. Derfor har vi lagd en veiledning som viser hele prosessen.

I veiledningen gir vi deg også noen tips om hvordan du gjør plakaten ekstra flott, slik at du kan henge den opp i stuen.

> Les veiledningen og last ned programmet fra Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...