Google Backup og Synkronisering. PC. Move to D-drive.

Google Backup and sync er Google Disk-programmer på pc-en. Legg filene på D-disken, og få en raskere pc.

Slik flytter du Google Disk til D-disken

Få mer plass på C-disken ved å flytte Google Disk-mappen til den større D-disken. Du må gjøre innstillingen i Google Backup and Sync, som er synkroniseringsprogrammet for Google Disk.

10. mai 2019 av Steffen Nielsen

C-disken på en pc bør brukes til Windows og ikke så mye annet. Da blir den merkbart raskere.

Når det er begrenset plass på C-disken, bruker nemlig Windows lengre tid på å hente filer fra harddisken.

Derfor er det litt irriterende at Google Disk insisterer på å plassere den ofte ganske store synkroniseringsmappen på C-disken. Ofte er det nemlig rikelig med plass på D-disken.

Effektivt med Google Disk på pc-en

Heldigvis kan du sørge for at Google Disk automatisk synkroniserer filene på Disk-mappen til en mappe på D-disken. Her viser vi hvordan du gjør det.

Fordelen ved å ha Google Disk på pc-en er at du har tilgang til filene på Google Disk direkte fra for eksempel Utforsker.

Vi går ut fra at du allerede har Google Disk på pc-en. Hvis ikke kan du gå til Komputer for alles  Fordelssone der du kan laste ned programmet og lese en artikkel som viser hvordan du bruker Google Backup and sync.

Slik flytter du Google Disk til D-disken:

  1. Høyreklikk på Google Disk-ikonet i systemfeltet. Klikk på de tre prikkene og deretter på Preferences.
  2. Velg 

    Preferences

     og Disconnect account.
  3. I Utforsker drar du Google Disk-mappen fra den gamle plasseringen (normalt i brukermappen) til en ny plassering som du selv velger på D-disken. 
  4. Høyreklikk på Google Disk-ikonet igjen, og velg Sign in.
  5. Nå må du gjennomgå en veiviser. Når du kommer til dette vinduet, velger du Change … Oppgi den nye adressen til D-disken (der den flyttede mappen ligger) i utforskervinduet som åpnes. Nå har du frigjort plass på C-disken, slik at maskinen kan arbeide raskere og mer stabilt.

Det er mye annet du også kan gjøre for å få mer fart på pc-en. I Komputer for alle 8/2019 har vi en stor artikkel som viser hvordan du gir en pc med Windows 10 en ny vår.

Les hele artikkelen i Fordelssonen. (Kun for abonnenter)

Kanskje du er interessert i...