Mange har byttet fra dyre Microsoft Office til Googles nettbaserte program Docs. Nå er det dukket opp en ny feil i tjenesten.
Google Docs:

Mange har byttet fra dyre Microsoft Office til Googles nettbaserte program Docs. Nå er det dukket opp en ny feil i tjenesten.

Ordboken i Google Docs tåler ikke gjentatte ord

Flere brukere av Googles tekstbehandlingsprogram Docs har oppdaget at tjenesten har problemer med mange gjentatte ord med punktum mellom. Feilen kan føre til at du mister tilgangen til dokumentet.

Hvis du liker å skrive haiku-dikt eller på annen måte leke med ordene når du arbeider i Googles tekstbehandlingssystem Google Docs, må du være forsiktig.

En ny og ganske særegen feil er nemlig oppdaget i Google Docs, og feilen er rapportert i Googles forum av flere uheldige brukere.

Feilen kan i verste fall føre til at du mister tilgangen til dokumentet.

Oppdaget feilen ved en tilfeldighet

Pat Needham, som er en ivrig bruker av Google Docs, oppdaget ved et uhell at hvis stavekontrollen var slått på i Docs og han skrev «And.And.And.And.And.And.» («og» på engelsk), oppsto det en feil der Google Docs ikke lenger kunne laste inn filen.

Senere dukket det opp flere observasjoner. Det ble f.eks. oppdaget at feilen ikke oppsto når de brukte små bokstaver til å skrive «and. and. and. and. and.». 

En annen oppdaget at «But. But. But. But. But.» («men» på engelsk) også utløste feilen, mens det samtidig ble avslørt at du kunne unngå feilen ved å slå av stavekontrollen i dokumentet.

Google jobber med en løsning

Inntil videre kjenner vi ikke til eksempler på norske ord som på samme måte kan utløse feilen i Google Docs, og Google har også i mellomtiden løst problemene med de konkrete eksemplene nevnt ovenfor.

Men det er naturligvis en risiko for at andre ordkombinasjoner som ikke er rapportert til Google, fortsatt kan utløse feilen.

Vi venter på en offisiell melding fra Google når de har funnet årsaken til feilen – og løst den slik at vi igjen kan bruke Google Docs uten bekymringer.

Hvis du selv rammes av feilen, finnes det imidlertid en løsning slik at du kan redde dokumentet ditt.

Du kan oppleve en feil i Google Docs hvis du skriver inn samme ord mange ganger etter hverandre.

Du kan oppleve en feil i Google Docs hvis du skriver inn samme ord mange ganger etter hverandre med punktum mellom. Når feilen oppstår vil Docs ikke lenger laste inn dokumentet ditt, og da risikerer du å miste data.

Slik redder du dokumentet

Når du bruker Google Docs på pc-en i Chrome-nettleseren, nektes du tilgang til dokumentet ditt hvis feilen ovenfor oppstår.

Nå viser det seg imidlertid at du fortsatt kan få tilgang til dokumentet via Google Docs-appen på telefonen eller nettbrettet. 

Åpne derfor det feilfylte dokumentet i Google Docs-appen, slett setningen som forårsaket problemet og gå ut av dokumentet igjen.

Nå kan du åpne det igjen fra pc-en.

> Kom i gang med Googles kostnadsfrie Office-pakke ved hjelp av e-boken vår, som du finner i Fordelssonen her.

Kanskje du er interessert i...