Beste gratis videoredigeringsprogram
Videoredigering

Det ser profesjonelt ut, men skjermbildet er faktisk fra et gratis videoredigeringsprogram.

Videoredigering: Finn det beste gratisprogrammet

Vi har satt fire gode, gratis videoredigeringsprogrammer opp mot hverandre, og de beste er faktisk på høyde med betalingsprogrammer.

5. februar 2019 av Morten Skeldal Østergaard

I vår siste stor test i Komputer for alle nummer 3/2019 bestemte vi oss for å finne det beste, gratis videoredigeringsprogrammet akkurat nå.

Som testredaktør har jeg gjennom tiden jobbet med mange forskjellige videoredigeringsprogrammer. De fleste har vært betalingsprogrammer.

Derfor forventet jeg heller ikke all verden da jeg installerte fire gratis videoredigeringsprogrammer, og begynte å klippe sammen en liten film i hver av dem.

Gratis videoredigering kan dekke alle behov

Allerede i det første programmet gikk det opp for meg at det faktisk er mulig å få få dekket de behovene en vanlig bruker måtte ha i et gratis videoredigeringsprogram.

Det er virkelig overveldende å se hvor mange funksjoner du kan få gratis i et program som samtidig er brukervennlig bygd opp.

Det er faktisk ingen grunn til å betale for et videoredigeringsprogram, i hvert fall ikke for vanlig hjemmebruk. Hvis du skal redigere klipp fra mobilen og for eksempel lage en video til YouTube, er gratisprogrammene mer enn gode nok for de fleste.

Enkel videoredigering med profesjonelt uttrykk

Jeg satt sammen en video fra sommerferien av noen korte klipp fra telefonen, la til flotte overganger og satte inn rulletekst og bakgrunnsmusikk.

Resultatet ble en flott video der fargene på hvert klipp til og med ble redigert slik at filmen fikk et ensartet uttrykk.

Les hele den store testen i Komputer for alle nummer 3/2019 som er i salg nå. Hvis du tegner et abonnement i dag, kan du lese testen med det samme i appen Wype. 

> Prøv Komputer for alle fra kun 29 kroner. Se alle abonnemenstilbudene her

Disse gratis videoredigeringsprogrammene testet vi:

Videoredigering med Komputer for alle

Et av de beste programmene i testen heter Shotcut, og programmet ligger klar til nedlasting for abonnentene våre i Fordelssonen

Her finner du også en utførlig guide som viser hvordan du bruker funksjonene i programmet best mulig.

Kanskje du er interessert i...