Fjollete hacker som forsøker å knekke passordet på en bærbar pc.

Er passordet for enkelt, er det lett for kriminelle å få tilgang til pc-en.

© shutterstock

Er passordfunksjonen i nettleseren sikker nok?

Det er på alle måter bedre å administrere passordene med et passordprogram som LastPass enn å bruke tilsvarende funksjon i nettleseren. Her forklarer vi hvorfor.

29. september 2020 av Martin Haverholm


Både Google Chrome, Microsoft Edge og Mozilla Firefox har innebygde funksjoner som hjelper deg å huske passord til forskjellige tjenester.

Det gjør det enklere å ha kontroll over passordene, men er det egentlig en god løsning?

Passordfunksjonen i nettleseren er praktisk i bruk. Den er også ganske trygg så lenge du bruker lange og kompliserte passord til å logge deg på nettleseren.

Løsningen har likevel et par ulemper. Den innebygde passordfunksjonen i Google Chrome er for eksempel til lite hjelp når du også bruker nettleseren Edge.

Dessuten vil ikke nettleseren automatisk generere sikre passord, slik at du blir nødt til å lage et selv når du skal ha et nytt, sikkert passord.

Post it-lapper med passord til forskjellige kontoer

Post it-lapper er ikke en spesielt sikker måte å huske passord på. Bruk heller et passordprogram.

© shutterstock

Hva er en passordgenerator?

En passordgenerator er et program eller en nettside som lager sikre passord. Du kan selv bestemmer hvilke typer tegn passordet skal inneholde og hvor langt det skal være.

Noen steder, som hos Google og Facebook, kan du ha passord på helt opptil 100 tegn, og da er risikoen for å bli hacket minimal.

Har du i tillegg et passordprogram, behøver du aldri huske passordet.

Komputer for alle anbefaler passordprogrammet LastPass. En veldig smart funksjon i LastPass er at det også har en innebygd passordgenerator, slik at du raskt og enkelt kan lage nye og sikre passord når du trenger det.

Hvorfor bør jeg bruke LastPass?

LastPass passordhusker vist på en Android smarttelefon eller iPhone.

Du kan bruke LastPass både på pc, Mac, iPhone og Android-telefon.

© shutterstock


LastPass er et av de mest populære passordprogrammene, og programmet finnes som tillegg til de fleste nettlesere. Det betyr at du kan ta passordene med deg overalt, også på mobiltelefonen.

Du kan altså be LastPass om finne et nytt passord til en hjemmeside og være trygg på at passordet er sikkert.

Du er bare ett passord du ikke må glemme, nemlig passordet til LastPass.

Det finnes flere gode passordprogram, men vi anbefaler LastPass. Både fordi det er enkelt å bruke, det fungerer på alle plattformer og det er gratis.

LastPass er også et av programmene i Komputer for alles sikkerhetspakke som vi anbefaler for alle som vil ha en sikker pc.

> Les veiledningen og last ned LastPass sikkert fra Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...