Sikkerhetshull i Google Disk

Et sikkerhetshull er oppdaget i Google Disk – og du bør være spesielt oppmerksom hvis du deler filer med andre via tjjenesten. 

© Shutterstock

Feil i Google Disk kan gi hackere tilgang

Et sikkerhetshull kan gi hackere tilgang til maskinen din. Her forklarer vi hva du bør være oppmerksom på og hvordan du sikrer deg.

Som i trafikken gjelder det å følge godt med når man ferdes på nettet.

> Les også: Unngå spioner via nettkameraet

Farer lurer overalt. Det er det nyeste sikkerhetshullet som er  oppdaget på Google Disk, et godt eksempel på. Det viser også hvor utspekulerte hackerne  kan være.

Slik fungerer sikkerhetshullet:

I Google Disk er det mulig å oppdatere filer som allerede er lastet opp og delt med andre. Det er praktisk hvis du for eksempel oppdaterer et dokument som du har delt med andre, og vil sørge for at alle har tilgang til den nyeste og oppdaterte versjonen.

Nå viser det seg at funksjonen ikke er spesielt restriktiv. Í stedet for å oppdatere dokumentet, kan du nemlig også velge å laste opp et helt annet filformat – for eksempel en exe-fil med ondsinnet programvare som kan infisere en pc. 

> Les også: Se hvordan du sletter skadelige apper fra mobilen

Og vips, så er filen på maskinen, noe som potensielt kan gi en hacker eller et virus tilgang til både pc og filer

Det beste mottiltaket

Google er gjort oppmerksomme på problemet, men har ennå ikke tettet hullet.

Det finnes imidlertid flere tiltak for å unngå å bli rammet via sikkerhetshullet. For det første bør du ha et godt og oppdatert antivirusprogram på maskinen. 

I Fordelssonen finner du Sikkerhetspakken som beskytter hele datamaskinen.

Det andre gode rådet er å være spesielt oppmerksom på eventuelle varsler om delte filer i Google Disk – spesielt hvis de kommer uventet. 

Kanskje du er interessert i...