En smart hjemmeside hvor du kan teste om du har åpne porter i nettverket.

Sjekk nå: Er portene på pc-en åpne?

Hvis det er åpne porter i nettverket, risikerer du å få ubudne gjester – altså hackere. Her kan du lese om hvordan du sjekker portene.

25. april 2017 av Henning Dadkhah Rasmussen

Hvis det er åpne porter i nettverket ditt, kan kriminelle lett finne veien til enhetene som bruker porten. 

Du kan ikke unngå åpne porter hvis du bruker internett, men det er en god idé å skaffe seg oversikt over hvilke som er åpne, slik at du kan lukke dem i ruteren.

På denne smarte hjemmesiden kan du taste inn IP-adressen din (se nederst på siden) og få en oversikt over hvilke porter som er åpne.  

Besøk siden her.

Smart hjemmeside hvor du kan teste om det er åpne porter i nettverket.

Smart hjemmeside hvor du kan teste om det er åpne porter i nettverket.

Lettere å identifisere potensielle sikkerhetshull

Hjemmesiden viser deg også hva porten vanligvis brukes til, for eksempel om det er til FTP-trafikk eller en POP3-konto (epost). Slik gjør siden det lett å finne og lukke porter som ikke behøver å være åpne.

Har du en trådløs ruter, er det denne du skal bruke til å lukke eventuelle åpne porter. Les veiledningen til ruteren for å finne ut hvordan går frem.

Har du derimot en direkteforbindelse via modem fra internettleverandøren, skal portene lukkes i brannmuren i Windows.

Akkurat nå kan du få en nødlader hvis du tegner abonnement på Komputer for alle. Med den har du alltid ekstra strøm til mobiltelefonen, hvis den skulle gå tom. Få 2 utgaver og en nødlader for bare 69, 50 kroner – du sparer 401 kroner.

Kanskje du er interessert i...