Fem store innbrudd – se om du er rammet


© Shutterstock

Fem store passordlekkasjer – sjekk om du er rammet

Passord er ikke alltid sikre hos nettjenestene. Få en oversikt over de største innbruddene hos nettjenestene og se om passordet ditt er lekket.

3. april 2017 av Christian Slot

Når du taster passordet til nettjenester som epost eller skylagring, er det aldri sikkert at dette er trygt.

Er sikkerheten hos tjenestene dårlig, kan du risikere at epostadressen og passordet ditt blir stjålet.

Fem store lekkasjer

 1. Dropbox
  I midten av 2012 fikk hackere tilgang til nesten 70 millioner brukernavn og passord hos Dropbox. Dette medførte til at Dropbox i 2016 tvang alle brukerne til å bytte passord.

 2. Gmail
  I september 2014 ble fem millioner brukernavn og passord til Gmail lekket på en russisk hjemmeside, også kjent som ”5M Gmail passwords”.

 3. Adobe
  Selv om hackerne ikke fikk tilgang til passordene, stjal de opplysninger til 153 millioner Adobe-brukere i 2013. Hackere fikk tilgang tilbrukernavn, Adobe-IDer og passordhint.

 4. LinkedIn
  I mai 2016 ble 164 millioner epostadresser og passord som stammer fra den sosiale nettverket LinkedIn, lekket. Innbruddet skjedde trolig i 2012 og brukeropplysningene ble solgt i 2016.

 5. Avast Forum
  I mai 2014 ble brukerforumet til antivirusprogrammet Avast hacket og nesten en halv million brukerkontoer, passord og epostadresser ble stjålet.

  Kilde. Haveibeenpwned.com

Sjekk passordet ditt

Tast inn epostadressen din på hjemmesiden Haveibeenpwned og sjekk om den har blitt lekket. Har den det, bør du bytte passord.

Kanskje du er interessert i...