Unngå passordlekkasjer med Mozilla Firefox

Nå skal du få vite om brukeropplysningene dine har blitt lekket.

© Shutterstock

Firefox varsler hvis passordet ditt blir lekket

Vet du om passordene dine har blitt lekket? En ny tjeneste gjør det mulig å sjekke det selv. Tjensten kan også varsle hvis det skjer i framtiden.

18. oktober 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det går nesten ikke en dag uten at vi hører om en ny datalekkasje. 

De siste årene har brukere av store tjenester som Facebook og Adobe fått epostadresser og passord lekket. Lekkasjer som kriminelle kan benytte seg av.

Mozilla, som står bak nettleseren Firefox, er klar med en ny hjemmeside – Monitor. Der kan du registrere epostadressen din og få melding om det hvis informasjonen din er del av en lekkasje.

På hjemmesiden kan du også sjekke om skaden allerede har skjedd.

Informasjonen blir hentet fra en database på siden Have I Been Pwned, som i flere år har gitt oss muligheten til å se om brukeropplysninger har blitt lekket.

Her kan du registrere epostadressen din

Hva skjer hvis informasjon om meg har blitt lekket?

Når du har registrert epostadressen din, sammenligner Mozilla adressen med opplysninger fra Have I Been Pwned og sender deg et varsel hvis opplysningene dine dukker opp i databasen.

Mottar du en slik melding, må du straks endre passordet på alle de tjenestene hvor du bruker den epostadressen, hvis du vil unngå å bli hacket.

Derfor er det anbefalt å bruke unike passord på over 15 tegn. Synes du det er vanskelig å huske, kan du alltid installere et program som husker passordene for deg.

Et slikt program kan du som abonnerer på Komputer for alle, laste ned fra Fordelssonen sammen med en grundig veiledning.

I Fordelssonen finner du også sikkerhetspakken vår med 10 programmer som du bør installere på pc-en for å unngå hackere, virus, spam og lignende. 

> Få full tilgang til Fordelssonen og én utgave av Komputer for alle for kun kroner 29,-. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...