Tegning som viser et hjemmenettverk tilknyttet alle hjelpemidlene i huset.

Et nytt sikkerhetshull kan gi hackere tilgang til kabelmodemet i hjemmet.

Flere enn 200 millioner kabelmodemer i fare

Kobler du til internett via et kabelmodem, kan den ha et sikkerhetshull som nylig ble oppdaget av danske sikkerhetseksperter.

23. januar 2020 av Martin Haverholm


Et sikkerhetshull som gjør at internettforbindelsen i hjemmet kan misbrukes av hackere, ble nylig oppdaget av et dansk sikkerhetsfirma.

Sikkerhetshullet kalles Cable Haunt og kan føre til at uvedkommende kan få tilgang til mange av de mest brukte kabelmodemene, for eksempel fra leverandører som Netgear og Cisco.

Bare i Europa berører sikkerhetshullet 200 millioner tilkoblinger.

Sikkerhetsselskapet Lyrebird forteller at hackere kan utnytte feilen til for eksempel å snappe opp private meldinger eller bruke modemet til såkalte botnets som kan angripe andre IP-adresser.

Tjenesteleverandører skal stoppe Cable Haunt

Cable Haunt utnytter en feil i programvaren som finnes i modemet. En bestemt del av programvaren er utviklet av selskapet Broadcom, og det er denne delen som er usikker.

Broadcom har informert Lyrebird om at de har sendt ut en oppdatert utgave av programvaren til modemprodusentene, men det er opp til tjenesteleverandørene å sende ut oppdateringen til de enkelte modemene.

Telenor, Telia og Get har allerede sendt ut oppdateringer som retter feilen. Andre tilbydere kan også ha rettet feilen uten å opplyse om det. 

Hvis du ikke har fått modemet gjennom tjenesteleverandøren, anbefales det at du sjekker om enheten er sikret. Det krever at du kjenner til hvilken modell av modemet og hvilken programvareversjon du har.

Cable Haunt berører tilsynelatende ikke tilkoblinger via fiber.

Les mer om Cable Haunt HER

Kanskje du er interessert i...