Med totrinnsbekreftelse blir kontoen din nesten umulig å hacke.
Helt trygg pc:

Med totrinnsbekreftelse blir kontoen din nesten umulig å hacke. 

© Shutterstock

Beskytt Google-kontoen med totrinnsbekreftelse

Øk sikkerheten for Google-kontoen på bare et par minutter. Med totrinnsbekreftelse kan du nemlig raskt gjøre det mye vanskeligere å hacke kontoen din.

14. desember 2021 av Niklas Ernst

Bruker du totrinnsbekreftelse når du logger på Google-kontoen din? Ikke?

Da er du som de fleste andre Google-brukere.

Det er nemlig færre enn hver fjerde bruker som bruker sikkerhetsfunksjonen som gjør det vanskeligere å hacke kontoen din.

Med totrinnsbekreftelse må du, i tillegg til å skrive inn brukernavn og passord, også godkjenne påloggingsforsøket på telefonen eller nettbrettet. Dermed er det bare du som kan logge på kontoen din, og for hackerne blir det mye vanskeligere.

Sikkerhetsfunksjonen er ganske enkel å sette opp. Nedenfor kan du se hvordan du gjør det. Hvis du har en iPhone, kreves det at du har Gmail-appen installert.

> Her kan du lese hvordan du sikrer datamaskin

Slik aktiverer du totrinnsbekreftelse i Google

Vil du aktivere totrinnsbekreftelse, må du først kontrollere at du er logget på Chrome-nettleseren med Google-kontoen din.

Deretter klikker du på brukeren din øverst til høyre, og så klikker du på Administrer Google-kontoen din i menyen som åpnes. Så er du klar til å gå i gang: 

  1. Til venstre klikker du på Sikkerhet
  2. Under Google-pålogging klikker du på punktet Totrinnsbekreftelse.
  3. Klikk på den blå knappen med teksten KOM I GANG.
  4. Bekreft kontoen din ved å angi passordet ditt.
  5. Nå kan du se enhetene du kan bruke til å logge på med. Klikk på FORTSETT
  6. Du kan nå velge å legge til et telefonnummer som du kan godkjenne påloggingen med. Klikk på Send for å bekrefte nummeret. 
  7. Skriv nå inn koden du mottar, og klikk på NESTE
  8. Klikk på AKTIVER
  9. Heretter vil du få en varsling på telefonen din når du skal logge på kontoen din fra en ny enhet. Åpne varslingen og trykk på Ja. Deretter  logges du på. Du kan også velge å få tilsendt en sms til nummeret du oppga tidligere og logge på på den måten.  

Du har også mulighet til å ta en annen vei inn til kontoen din hvis du skal logge på, men for eksempel ikke har telefonen i nærheten. Du kan nemlig få noen reservekoder som du kan bruke til manuell pålogging. Det kan du lese mer om her.

I magasinet Komputer for alle nummer 1/2022 får du åtte tips til en sikker innboks – tips som hjelper deg med å unngå svindlernes feller. Totrinnsbekreftelse er nemlig bare én av tingene du bør gjøre for å bedre sikkerheten. 

> Du kan lese artikkelen i Fordelssonen her

Som abonnent på Komputer for alle får du tilgang til Fordelssonen med de beste, sikreste og mest gjennomtestede programmene slik at du alltid er oppdatert og sikret mot IT-trusler. Les mer om tilbudet her

Kanskje du er interessert i...