Password manager

Med en ”password manager”, et passordprogram, er det lett å logge seg inn med forskjellige passord, du behøver bare å huske ett.

© Shutterstock

Gjør passordene dine sikre med en ”password manager”

Det finnes mange gode råd om hvordan du lager sikre passord. Med en ”password manager”, altså et passordprogram, trenger du bare å huske ett, og passordene dine er alltid sikre. Her ser du hvordan.

14. november 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Du skal veksle mellom små og store bokstaver, man skal bruke spesialtegn, og du bør ikke bruke samme passord mange steder. 

Dette er bare noen av rådene om hvordan du lager sikre passord. Det er ikke noe galt med disse rådene; de gir deg sikre og gode passord, men det kan være et problem å huske alle sammen.

Bruker du derimot et passordprogram, kan hverdagen bli både enklere og sikrere. I stedet for å gå rundt med 20 passord i hodet, trenger du bare å huske ett. Passordprogrammet tar seg av resten.

Les også: Sjekk om passordet ditt er sterkt nok

Et passordprogram hindrer nettfiske

Nettfiske er blant de største truslene mot informasjonen din. Det viser en ny undersøkelse gjort av Google.  

Nettfiskingen foregår vanligvis ved at en hacker utgir seg for å være en troverdig hjemmeside som  Facebook eller Google, og prøver å lure deg til å oppgi kredittkort- og bankopplysninger eller passord.  

Også dette kan løses med et passordprogram. Hvis du lar programmet huske alle passord for deg, trenger du ikke å bekymre deg for å legge dem igjen på en falsk side. 

Passordprogrammet legger nemlig bare inn informasjon når du er på en ”ekte” hjemmeside.

Slik får du et passordprogram

Det er mange passordprogram å velge mellom. Vi anbefaler LastPass, som du finner en guide til her. 

> Her kan du laste ned LastPass fra Fordelssonen

LastPass bruker kraftig kryptering til å beskytte opplysningene dine, og du trenger ikke lenger huske eller være redd for at passordene blir borte. Du må bare huske ett passord.

> Les mer om nettsikkerhet

Kanskje du er interessert i...