Ser kjæresten deg over skulderen når du bruker mobilen? Det vil Google sette en stopper for.

© Shutterstock

Google setter en stopper for nysgjerrige venner

Snart kan du sette en stopper for nysgjerrige typer som ser deg over skulderen når du bruker telefonen.

29. november 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Det er irriterende å oppdaget at sidemannen på toget er frekk nok til å se deg over skulderen og følge med på hva du skriver når du sender en melding til en av dine nærmeste. 

Ny teknologi fra Google setter nå en stopper for slik oppførsel. Utviklerne Hee Jung Ryu og Florian Schroff hos Google har nemlig utviklet noe de kaller ”eletronic screen protector” – altså en elektronisk skjermbeskytter. Den lar deg vite det hvis noen andre prøver å se på telefonen din.

> Les mer om hvordan du sikrer smarttelefonen

Kunstig intelligens fanger synderen

Teknologien bruker kunstig intelligens og kameraet på telefonen. Er det et ekstra par med øyne som ser på telefonen, vil den oppdage det og gå til kamera-appen. Her vil du og synderen bli markert med en firkant og en regnbue (se videoen under).

Kameraet ser personer som er i søkefeltet. Du behøver ikke være å koblet til et nettverk for å bruke funksjonen. Ansiktsgjenkjenninge skjer lokalt og tar bare to millisekunder.  

Google har ennå ikke offentliggjort når den elektroniske skjermbeskytteren er klar for brukerne.

Få 2 nummer av Komputer for alle, full tilgang til 300 programmer i Fordelssonen og en smart nødlader, slik at du alltid har strøm til mobilen for bare 69,50 kroner – du sparer 401 kroner!

Kanskje du er interessert i...