Quiz: Har du oversikt over sikkerheten i mobilen?
Quiz

Klarer du quizen vår? Ta quizen nedenfor og se om du har kontroll på sikkerheten. 

© Shutterstock

Quiz: Har du oversikt over sikkerheten i mobilen?

Hvor mange sekunder tar det å hacke en telefon – og hvorfor er det en dårlig idé å bruke åpne Wi-Fi-nettverk? Ta quizen vår om mobilsikkerhet og se om du har kontroll på sikkerheten.

En gang i tiden var mobiltelefonen en relativt enkel enhet som du kunne bruke til å sende tekstmeldinger og ringe til kontakter i telefonboken.

I dag er mobiltelefonen et avansert og kompleks bindeledd mellom oss og resten av verden, og den har en mengde funksjoner. 

For mange er mobilen et digitalt fotoalbum der bilder og videoer deles på kryss og tvers – ofte ved hjelp av sosiale medier og meldingstjenester som Facebook, Messenger og Snapchat.

For noen gir mobilen tilgang til offentlige løsninger via Bank-ID, mens andre bruker den til å handle aksjer, handle på nettet og holde styr på avtaler. Det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan bruke mobiltelefonen til. 

> Les også: Slik sikrer du Android-telefonen

Test kunnskapene dine om mobilsikkerhet

Men først kan du teste kunnskapene om mobilsikkerhet i quizen vår nedenfor.

Hvis du får flere feil i quizen, bør du lese artikkelen vår og få tips til hvordan du får en sikker mobiltelefon.

Mobilen din gir hackere fri tilgang

Mobilen er ikke lenger bare en telefon – den gir også hackere og IT-kriminelle fri tilgang. For hvis de får tilgang til mobilen din, kan de også få tilgang til utallige verdifulle opplysninger, både personlig informasjon og betalingsopplysninger.

> Les også: Hvor sikker er egentlig telefonen?

Derfor er det viktig at du beskytter telefonen best mulig. 

Kanskje du er interessert i...