Få pc-en i toppform etter virus- eller skadevareangrep

En ny undersøkelse fra AV-Test viser at Kaspersky er blant de mest effektive programmene til å finne og fjerne virus.

© Shutterstock

Disse programmene redder pc-en etter et virusangrep

Selv med sikkerhetsprogrammer installert kan pc-en bli infisert av virus. Hvilke programmer du bør bruke hvis uhellet er ute og dette skjer deg? Det får du svaret på her.

7. november 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Pc-en går tregt, det dukker opp reklame overalt og du får et hav av feilmeldinger. Dette er klassiske tegn på at pc-en er rammet av virus eller annen skadevare. Det kan skje alle, også deg som har antivirusprogrammer installert på pc-en.

Hvordan redder du egentlig pc-en og får den tilbake i toppform hvis noe slikt skjer?  

Svaret er en kombinasjon av en sikkerhetspakke og et spesialprogram som kan fjerne problemet. Det finnes imidlertid mengder av slike programmer på markedet, så hvordan finner du det som er best?

Det uavhengige tyske selskapet AV-Test har vurdert ni sikkerhetspakker og åtte spesialverktøy, og har testet hvilke programmer som er best til å finne trusler. Her er deres konklusjon.

> Les mer om sikkerhetsprogrammer

Kaspersky klarte seg best

Kaspersky Internet Security ble den store vinneren i AV-Tests undersøkelse av sikkerhetspakkene. Programmet var det eneste som klarte å finne og fjerne samtlige av de 19 skadevarefilene som inngikk i testen.  

På andreplass kom Bitdefender, som fant 17 av de 19 ondsinnede programmene.  

Her finner du en gratisversjon av sikkerhetsprogrammet fra Bitdefender.

Når sikkerhetsprogrammene ble testet, var det nok en gang Kaspersky som gikk av med seieren. Programmet , som du kan laste ned gratis her, fant og fjernet 19 typer skadevare.  

Les også: 10 programmer som sikrer pc-en

Redaksjonen anbefaler: Få en komplett sikkerhetspakke nå

Komputer for alle har samlet 10 gode programmer i en komplett sikkerhetspakke. Programmene er nøye valgt ut og grundig testet av våre eksperter, og du finner alltid den nyeste versjonen til nedlasting i bladets Fordelssone.

Med hvert program følger det også en grundig trinn-for-trinn-guide.

> Akkurat nå kan du få en utgave av Komputer for alle og full tilgang til Fordelssonen for kun kroner 29,–. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...