Et lite utvalg av de nye emojiene til iPhone og Android
Emoji 13.0

Et lite utvalg av de nye humørikonene som kommer til iPhone og Android i løpet av 2020.

© Emojipedia.org

117 nye emojier til Android og iPhone

Oppdateringen Emojis 13.0 kommer med et stort utvalg av nye humørikoner som vi kan bruke i meldinger. Hele 117 nye emojier kommer til telefonene våre i løpet av året.

5. februar 2020


Som en del av oppdateringen Emoji 13.0 får telefonen 117 nye emojier i løpet av 2020. 

Det inkluderer 62 helt nye emojier. For å uttrykke mangfold kommer det også 55 forskjellige kjønn- og hudtonevarianter av eksisterende humørikoner.  

Blant de nye finner du alt fra ninjaer i seks forskjellige hudtoner, til dronter, en fugl som døde ut på 1600-tallet, men som nå får nytt liv i tekstmeldingsfeltene.

Nye emojier hyller mangfold

Det er gjort mye for å vise at menneskeheten er mangfoldig. Blant annet er det en emoji av en brud med hvitt slør og helskjegg samt et regnbueflagg. Den skjeggete bruden kommer også med seks forskjellige hudtoner.

De nye humørikonene er valgt ut fra mange tusen forslag. Det er ikke sagt noe om hvilke som havnet i papirkuften, men vi får i hvert fall muligheten til å sende bilde av blant annet en dronte.

De nye emojiene vil dukke opp i løpet av siste halvdel av året og være mulig å bruke på alle typer enheter.

> Les også: Smart snarvei: Slik bruker du humørikoner i Windows

Du kan si mye med bilder etter den nye oppdateringen av emojier til iPhone og Android.
Emoji 13.0

Du kan si mye med bilder etter den nye oppdateringen av emojier til iPhone og Android.


© emojipedia.org

Hva er en emoji?

En emoji, eller et humørikon, er et lite bilde som du for eksempel kan sette inn i tekstmeldinger for å uttrykke en følelse. Emojier har utviklet seg fra små gule smilefjes til et utvalg som kan uttrykke nesten hva som helst.

Emojiene blir definert av af UniCode Consortium, en gruppe representanter fra forskjellige teknologiselskaper. Sammen blir de enige om en Unicode-standard som beskriver hvordan tekst og tegn skal utveksles mellom pc-er, nettbrett og telefoner. Det må til for at tegn og emojier skal kunne sendes mellom for eksempel en iPhone og en Android-telefon.

Likevel er det opp til den enkelte produsenten å bestemme hvordan bildet skal se ut. Emoji-standarden definerer bare motivet.

Det kan skape misforståelser, da en emoji kan ha forskjellig uttrykk avhengig av hvilken plattform den ses på. Det ser du eksempler på i denne artikkelen.

Kanskje du er interessert i...