Huawei ute i kulden – hvilken mobil skal du velge i stedet?

Google har avsluttet samarbeidet med Huawei, og det kan få stor betydning for deg som forbruker. Her er alternativene til Huaweis mobiltelefoner.

21. mai 2019 av Niklas Ernst

Hadde du planer om å kjøpe ny Huawei-telefon i nærmeste fremtid? Da bør du tenke deg godt om. Google har nemlig brutt samarbeidet med Huawei som følge av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina.

Det betyr at Huawei fra nå av sannsynligvis ikke får lov til å bruke Google-apper, som YouTube, Gmail og Google Play Butikk, på telefonene sine, og at Huawei-telefoner i fremtiden ikke vil motta oppdateringer av operativsystemet Android. 

Tirsdag 21. mai opplyste det amerikanske handelsdepartementet at forbudet med å handle med Huawei blir utsatt i 90 dager. Hvis sanksjonene blir stående, kan det imidlertid være lurt å vurdere andre produsenter enn Huawei hvis du har planer om å kjøpe ny mobil.

Vi har sett litt på hvilke alternativer som finnes til de populære Huawei-telefonene.

Samsung Galaxy S10 – Huawei P30:
Det beste av det beste

Vil du ha både en fremragende skjerm, utmerket kamera og solid kvalitet, har du kanskje sett på toppmodellen til Huawei, P30.

Samsung Galaxy S10 alternativ til Huawei P30
Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 klarer seg godt på alle punktene – men er dyr. Den kan imidlertid være et godt alternativ til den populære Huawei P30.


© Samsung

Samsung Galaxy S10 er et godt alternativ til Huawei P30. Både kamera, skjerm og mekanisk kvalitet er av absolutt ypperste klasse. 

Dessuten inneholder telefonen andre overraskende funksjoner, blant annet trådløs lading som gjør det mulig å lade andre telefoner trådløst ved å legge dem mot baksiden av S10.

> Lese vår anmeldelse av Galaxy S10 i Testsonen.

OnePlus 6T – Huawei P20:
Utmerket mobil til prisen

Hvis du ikke har lyst eller råd til å gi 7000–8000 kroner for en telefon, er fjorårets toppmodell fra OnePlus et utmerket alternativ til Huawei P20.

Det finnes også andre alternativer hvis du er nervøs for at samarbeidet mellom Google og Huawei skal opphøre.

Oneplus 6T
Oneplus 6T

Kameraet i Oneplus 6T er ikke helt på høyde med konkurrentens, men modellen koster mindre og er alt i alt en utmerket telefon.

© Oneplus

Oneplus 6 og etterfølgeren Oneplus 6T er gode alternativer i prisklassen litt over 5000 kroner, og du får mye telefon for pengene. 

Kameraet er riktignok ikke på høyde med toppmodellene. Telefonen er heller ikke vanntett og byr ikke på trådløs lading.

Kan du leve med det, og det kan de fleste, får du en telefon som ligger tett opptil toppmodellene, til en lavere pris.

> Les vår anmeldelse av Oneplus 6T i Testsonen.

Kjøp en billig mobiltelefon

Huawei har – i tillegg til toppmodellene – også flere langt rimeligere modeller. 

Det finnes også alternativer til disse Huawei-modellene, hvis du ikke vil betale mer enn noen ganske få tusenlapper for en ny mobil.

Moto Z3 Play
Moto Z3 Play

Motorola Moto Z3 Play er en velfungerende smarttelefon til rundt 3000 kroner.

Ett eksempel er Moto Z3 Play fra Motorola til cirka 3000 kroner. 

Det er en god telefon med en skjerm på hele seks tommer. Moto Z3 Play har 4 GB ram og 64 GB lagringsplass, samt mulighet til å sette inn et SIM- eller SD-kort.

> Les vår test av telefonen i Testsonen

Kanskje du er interessert i...