Allting har en ende. Også eldre Android-versjoner, som på et eller annet tidspunkt må vike plass for nyere og bedre utgaver av operativsystemet.
Og derfor kutter Google nå en del av støtten til Android 2.3.7 – også kjent som Android Gingerbread. Et operativsystem som etter hvert begynner å bli utdatert.
- Farvel til Android Gingerbread
- Slik sjekker du telefonens Android-versjon
- Hold alltid telefonen oppdatert
- Slik oppdaterer du Android-telefonen
Farvel til Android Gingerbread
Android 2.3.7 ble lansert i slutten av 2010 og er dermed mer enn 10 år gammelt. Systemet ga oss blant annet et nytt brukergrensesnitt, et langt bedre tastatur og støtte for NFC.
Men fra 27. september i år er det ikke lenger mulig å logge på Google-apper som Gmail, Google Maps og YouTube, for å bruke de aktuelle appene på telefonen hvis du fortsatt har Android 2.3.7.

Over ser du Samsung Galaxy S, Motorola RAZR MAXX og Huawei Ascend Y200. Det er de tre telefonene som opprinnelig ble lansert med Android 2.3.7 (Gingerbread).
© Samsung, Motorola og HuaweiDet vil heller ikke være mulig å opprette en ny Google-konto, tilbakestille telefonen eller endre passord.
Med andre ord vil mobilens bruksområde bli sterkt redusert.
Slik sjekker du telefonens Android-versjon
Hvis du har en mobil av eldre dato og er usikker på om dette gjelder deg, kan du enkelt sjekke hvilken Android-versjon telefonen din kjører.
Du må gå til telefonens innstillinger for å gjøre dette.
Nedenfor kan du se hvordan du sjekker hvilken Android-versjon telefonen din kjører:
- Trykk på tannhjulet Innstillinger på telefonen. Du finner det enten i hurtigmenyen øverst eller blant appene dine.
- Rull helt nederst på siden, og trykk på Om telefonen.
- Under Android-versjon kan du se hvilken versjon telefonen din er utstyrt med.
- Hvis telefonen din har Android 2.3.7 eller eldre, bør du forsøke å oppdatere til en nyere versjon. Nedenfor kan du se hvordan du gjør det.
LES OGSÅ: OBS! Det vrimler av skadevare i Google Play Butikk
Hold alltid telefonen oppdatert
Hvis du har en telefon med Android 2.3.7 eller eldre, bør du oppdatere operativsystemet hvis du vil fortsette å bruke telefonen.
Googles retningslinjer sier at telefonen din må ha minst Android 3.0 hvis du ønsker å bruke den som normalt også etter 27. september 2021.
Det er ikke uvanlig at programmer og apper slutter å fungere når du bruker en utdatert versjon av operativsystemet.
Derfor bør du alltid sørge for at mobilen din er oppdatert med den nyeste versjonen. Dermed sørger du også for at telefonen din er så sikker som mulig.
LES OGSÅ: Slik sikrer du Android-telefonen
Slik oppdaterer du Android-telefonen
Gjør følgende for å sjekke om du kan oppdatere (og for å oppdatere) telefonen din:
Vær oppmerksom på at fremgangsmåten kan variere noe, avhengig av mobilprodusent.
- Klikk på tannhjulet Innstillinger. Det finner du i hurtigmenyen øverst på telefonen eller blant appene dine.
- Rull helt nederst på siden, og trykk på Om telefonen.
- Trykk deretter på Android-versjon, Programvareoppdatering eller lignende. Nå kan du søke etter tilgjengelige oppdateringer for telefonen din. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, kan du installere den ved å følge instruksjonene på skjermen.
Hvis telefonen din ikke kan oppdateres og du ikke vil erstatte den med en nyere modell, følger du i stedet instruksjonene som dukker opp på telefonen etter 27. september.