Huawei Mate X foldet i forskjellig grader

Huawei Mate X er en av de foldbare telefonene som ble forsinket tidligere år.

© Huawei

NÅ er de foldbare skjermene klare ... igjen

Etter flere måneders utsettelse ser det nå ut til at både Samsung og Huawei er klare til å slippe løs de foldbare skjermene på markedet.


Allerede i mars annonserte Samsung og Huawei at de snart skulle slippe foldbare telefoner på markedet. Begge produsentene mente at de foldbare telefonene ville være klare for salg i løpet av få måneder.

Slik gikk det ikke.

Særlig Galaxy Fold-telefonen fra Samsung fikk mye oppmerksomhet da anmeldere som testet den fant mange feil og mangler ved modellen.

Resultatet var at Samsung trakk sine foldbare telefoner fra markedet.

Kort tid etter at testmodellene var trukket tilbake, utsatte Samsung utgivelsen av Galaxy Fold på ubestemt tid.

Huawei i kamp mot Google

Et røntgenbilde av en Huawei Mate X

Mate X, den foldbare telefonen fra Huawei, kom aldri så langt som til butikkhyllene, men den er kanskje på vei nå.


Huawei annonserte også sin foldbare telefon Mate X i mars, men de rakk ikke å sende testmodeller til pressen. Derfor er det vanskelig å si om telefonen egentlig var klar for lansering. 

Den amerikanske handelskonflikten, som blant annet innebar at de ikke kunne samarbeide med Google, var skyld i forsinkelsen. For øyeblikket har det blitt lempet på kravene i konflikten.  

Les mer om Huaweis problemer med USA og Google

Flere forbedringer i Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold i fire forskjellige farger

Ryggen på Samsungs Galaxy Fold er én av tingene som er forbedret.

© Samsung


Nå har Samsung presentert en revidert utgave av Galaxy Fold, og det er ut til at de har tatt pressens negative kommentarer av den opprinnelige modellen til følge.

Samsung Galaxy Fold har fått en rygg som gjør det mye vanskeligere for støv og skitt og trenge inn i hengslene og videre til skjermen, der urenheter kan gjøre stor skade.

Dessuten har det kommet ett nytt og bedre belegg på fronten av skjermen.

Ifølge Samsung kommer Galaxy Fold på markedet i løpet av september. Rykter vil ha det til at datoen er rundt 18.–20. september, slik at de kan konkurrere med Apples nye iPhone 11.

Prisen på Samsung Galaxy Fold blir så langt vi vet den samme som før,
cirka 21 000 kroner.

Motstridende rykter om Huawei Mate X

Huawei Mate X foldet ut og med det nye, fjerde kameraet på baksiden.

Huawei Mate X likner modellen som ble presentert tidligere, men får et ekstra kamera på baksiden.

© Li Wei - Weibo


Få dager etter meldingen fra Samsung om at Galaxy Fold igjen var klar for lansering, kom det også nyheter fra Huawei om deres foldbare Mate X.

Helt tilfeldig møtte en kinesisk journalist Huawei-direktør Richard Yu på en flyplass, og da fikk han se den nye versjonen av Mate X. Den største endringen i forhold til modellen fra mars måned er at den har fått en ekstra kamerasensor, slik at telefonen nå har fire.

Ryktene omkring når Huawei Mate X blir lansert er motstridende. Noen kilder melder at Mate X også kommer i september, men Huawei selv sier at de fortsatt arbeider med å forbedre telefonen, og at de ikke slipper den før den er perfekt.

Enten det blir Samsung Galaxy Fold eller Huawei Mate X som først slippes på markedet, så ser det i hvert fall ut til at de foldbare telefonene blir å få kjøpt i løpet av 2019.

> Les mer om foldbare mobiler 

Kanskje du er interessert i...