Brett ut telefonen så har du et nettbrett.
Samsung Infinity Flex Display

Brett ut telefonen, og plutselig har du et nettbrett. Det er ideen bak den nye Samsung Infinity Flex Display.

© Samsung

Nå får mobilen brettbar skjerm

Samsung presenterer en telefon som kan brettes ut, slik at skjermen blir på størrelsen med et nettbrett.

8. november 2018 av Morten Skeldal Østergaard

"Vi har levd i en verden der størrelsen på skjermen har vært begrenset av størrelsen på apparatet". Dette sa Hassan Anjum, marketingsjef hos Samsung, før han viste frem den nye Samsung-telefonen med en skjerm som kan brettes sammen.

Samsung kaller teknologien Infinity Flex Display. 

På utsiden ser Samsungs nye smarttelefon ut som er vanlig telefon med en forholdsvis liten skjerm, men når den foldes ut, er skjermen på størrelse med et nettbrett.

Nettbrett og mobil i ett

Samsung Infinity Flex Display finner selv ut om skjermen er foldet ut, slik at den store skjermen skal brukes. Google, som står bak Android, har allerede kunngjort at operativsystemet heretter vil støtte telefoner med skjerm som kan brettes.

Den lille skjermen i Samsung-telefonen har en oppløsning på 840 x 1960 piksler, mens den store skjermen har 1536 x 2152 piksler. Den store skjermen er på 7,3 tommer, og er dermed en del større en de største modellene av de vanligste smarttelefonene.

Telefonen er ennå ikke i salg, men Samsung lover at det kun er snakk om måneder før selskapet er klart til å sette den nye typen smarttelefoner i produksjon.

Vi gleder oss til å teste den nye telefonen. I mellomtiden kan du lese våre anmeldelser av nye produkter i Testsonen.

Kanskje du er interessert i...