Samsung Galaxy S8 er et spennende bekjentskap.

Samsung kan ha truffet blink med den nye Galaxy S8.

© Samsung

Samsung Galaxy S8: Årets telefon?

Komputer for alles nyhetsredaktør var i London da Samsung lanserte sitt nye flaggskip, Galaxy S8. Her kan du lese om førsteinntrykket.

30. mars 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Samsung-telefonene har de siste årene vært blant de beste på markedet, og etter et kort møte med Galaxy S8 ser vi ingen grunn til at trenden skal brytes.

Smalere ramme gir mer skjerm

Skjermen på den «lille» 5,8 tommer store Samsung Galaxy S8 går nesten helt ut til kanten. Rammen er bare tynne streker oppe og nede, og det gir større skjermareal.

Skjermen er dessuten i formatet 18,5 : 9, og det er faktisk ganske smart. Formatet er nemlig tilpasset mange video- og strømmetjenester, slik at du kan se film uten svarte kanter på sidene.

Jeg rakk bare å se så vidt på denne detaljen, men det er nok noe de som ser mye film på telefonen, vil sette pris på.

Gjør datamaskinen overflødig?

Samsung Galaxy S8 bruker øyeskanner

Ansiktsgjenkjenningen og øyeskanneren supplerer fingeravtrykksleseren, som sitter på baksiden av telefonen.

© Samsung

Ofte er det små og smarte funksjoner som gjør livet med en smarttelefon enklere. For meg er muligheten til å låse opp telefonen med fingeravtrykk et essensielt verktøy som på en sikker måte erstatter mengder av passord som ingen klarer å huske.

I Samsung Galaxy S8 komplementeres fingeravtrykksleseren med både øyeskanner og ansiktsgjenkjenning, som umiddelbart virker raskere og sikrere enn å skanne fingeravtrykket. Øyeskanneren er den sikreste av de to, men kan ifølge Samsung være problematisk for brukere med briller eller kontaktlinser.

Det er derimot ikke noe problem for ansiktsgjenkjenningen, og i forbindelse med lanseringen så jeg også at det er en svært rask måte å aktivere telefonen på – raskere enn de fingeravtrykksleserne jeg har prøvd selv.

Fra telefon til pc

Galaxy S8 koblet til ekstern skjerm via DeX

Slik ser det ut når du kobler Galaxy S8 til en skjerm via DeX, som minner om en tradisjonell dokkingstasjon.

© Samsung

På papiret er Samsung Galaxy S8 en svært kraftig sak. Den kan måle seg med mange pc-er, og kjøper du også dokkingstasjonen DeX (cirka 1000 kroner) og har tastatur, mus og ekstern skjerm, er det lett å bruke telefonen som pc.

Andre smarttelefoner, blant annet fra Acer, har også denne løsningen, men den virker mer gjennomført hos Samsung. 

Operativsystemet ser ikke ut til å ha problemer med å tilpasse seg en større skjerm, og jeg kan faktisk se fordelene ved å droppe pc-en og heller bruke telefonen med en ekstern skjerm.

Samsung Galaxy S8 i butikken i april

Samsung Galaxy S8 og S8+ kan forhåndsbestilles nå og er i butikkene 28. april. Prisen er 7590 kroner for Galaxy S8, mens du må ut med 8490 kroner for Galaxy S8+.

Vi er allerede i gang med å teste telefonen. Du vil etter hvert finne hele anmeldelsen på vår hjemmeside , Testsonen og vår Facebookside

Les mer om telefoner her

Kanskje du er interessert i...