Finn apper som tapper batteriet.

Går telefonen fort tom for strøm? Finn ut hvilke apper det er som sluker strøm.

© Shutterstock

Finn appene som tapper batteriet på mobiltelefonen

Vet du hvilke apper det er som tapper mobilbatteriet for strøm? Vi hjelper deg med å finne synderne, slik at du kan forlenge batteritiden på telefonen.

5. desember 2017 av Mathias Alsted Lund Flinck

Én dag. Kanskje to. Batteriene på de fleste smarttelefoner har ikke strøm lenger enn det.  

Mange vil nok mene at batteriikonet blir rødt litt for fort, men vet du egentlig hvilke apper som har skylden i at batteriladeren må frem så ofte?

Du kan faktisk sjekke strømforbruket i telefonens operativsystem. Der vil du se om det er Facebook, Vipps, Snapchat eller andre som sluker mest strøm.

Vil du være sikker på at du alltid har strøm på mobilen, bør du skaffe deg en nødlader. Med den kan du lade telefonen hvor som helst og når som helst.

Akkurat nå får du en smart nødlader og to nummer av Komputer for alle for kun 69,50 kroner. Du sparer 401 kroner. 

Sjekk strømforbruket på en iPhone

Har du en iPhone, må du åpne Innstillinger, bla nedover i menyen og trykke på Batteri. Nå analyserer telefonen strømforbruket, og etter en kort stund ser du en liste som viser hvilke apper som prosentmessig har brukt mest strøm det siste døgnet og den siste uken..  

Klikker du på en av appene i listen, får du informasjon om hvor mye hver app har vært i bruk, både aktivt og i bakgrunnen.  

Les om hvordan du bytter fra iPhone til Android. 

Sjekk strømforbruket på en Android-telefon

På Android-telefoner kan veien til menyen for strømforbruk variere, men i de fleste tilfellene skal du åpne Innstillinger, bla litt nedover ned i menyen og klikke på Batteri

Der får du komplett oversikt over hvor mange prosent av batterikapasiteten hver enkelt app har brukt. Du kan også klikk på appene og få informasjon om hvor mye hver enkelt har brukt, og om hvor mye strøm den bruker er når den ikke er i bruk.  

Les flere nyheter om smarttelefoner her

Kanskje du er interessert i...