ios vs android

Både operativsystemet iOS fra Apple og Android fra Google har klare fordeler sammenlignet med konkurrenten.

Her klarer iOS seg bedre enn Android

Android eller Apples iOS – hvilket operativsystem man foretrekker er gjerne en smakssak. Likevel er det ting som ikke kan diskuteres. Her er fem punkter hvor iOS klart trumfer Android.

20. januar 2020 av Steffen Nielsen


Det er ikke tvil om at operativsystemet Android fra Google har noen klare fordeler sammenlignet med Apples iOS.

Android er Open Source og er derfor mer fleksibelt fordi et firma kan utvikle sin egen utgave av systemet.

Brukerne kan i større grad selv styre Android-versjonen de bruker. Det gir mulighet til å legge inn ekstra apper og tilpasse systemet til akkurat deg.

DK: Apple er dog meget mere end effektiv markedsføring til smarte unge mennesker. iOS-systemet til iPhone og iPad har faktisk en forbløffende stribe fordele.

NO: Til tross for det, Apple har mer mye effektivt markedsføringsapparat og iOS-systemet til iPhone og iPad har en forbløffende rekke fordeler.

Her er 5 punkter hvor iOS er bedre enn Android:

1. IOS kjører raskere enn Android

Selv om de beste Android-telefonene på papiret har bedre prosessorer enn den nyeste iPhonen, viser likevel tester at iOS er raskere i praksis.

> Les om de nyeste funksjonen i iOS 13

2. IOS oppdaterer bedre enn Android

Så snart en ny opdatering til iOS er klar, blir den installert på iPhonen såfremt telefonen har maskinvaren systemet krever.

Eier du en Android-telefon kan du risikere å vente i månedsvis. Det er avhengig av når produsenten av smarttelefonen sender oppdateringen til din Samsung, Huawei eller en annen Android-mobil.

3. IOS er mer sikkert enn Android

Selv om det i det siste har kommet historier om skadevare på iPhone, er det ingen tvil om at det er langt flere hackerangrep mot Android-telefoner enn mot iPhone. 

Er du bekymret for sikkerheten på Android-telefonen din, kan vi anbefale sikkerhetsappen Sophos Intercept X

4. IOS har bedre kundestøtte enn Android

Fordi det bare er én produsent som lager telefonen er det mye lettere å få kundestøtte til iPhone enn til en Android-telefon, samme om den er fra Samsung, Huawei, OnePlus eller andre.

Humac, fysiske Apple-butikker du kan besøke, gjør det også lettere å få hjelp.

5. Iphoner bevarer verdien

Har du lyst til å bytte telefonen, er det mye lettere å få en grei penge for en iPhone med et par år på baken. 

Hjemmesiden Android Authority har regnet ut at en vanlig iPhone taper seg cirka 50 prosent i verdi i løpet av to år, mens for eksempel Samsungs mobiler har mistet opp til 75 prosent av verdien etter to år.


Kanskje du er interessert i...