ios vs android

Både operativsystemet iOS fra Apple og Android fra Google har klare fordeler sammenlignet med konkurrenten.

Her klarer iOS seg bedre enn Android

Android eller Apples iOS – hvilket operativsystem man foretrekker er gjerne en smakssak. Likevel er det ting som ikke kan diskuteres. Her er fem punkter der iOS er klart bedre enn Android.

17. april 2020 av Steffen Nielsen

Det er ikke tvil om at operativsystemet Android fra Google har noen klare fordeler sammenlignet med Apples iOS.

Android er basert på åpen kildekode og er derfor mer fleksibelt fordi et selskap kan utvikle sin egen versjon av systemet.

Brukerne kan i større grad selv tilpasse Android-versjonen de bruker. Det gir mulighet for å legge inn ekstra apper og tilpasse systemet til akkurat dine behov.

Apple har imidlertid mye mer å by på enn effektiv markedsføring for de unge og fremadstormende. iOS-systemet for iPhone og iPad har faktisk forbløffende mange fordeler.

Her er 5 punkter der iOS er bedre enn Android:

1. iOS er raskere enn Android

Selv om de beste Android-telefonene på papiret har raskere prosessorer enn den nyeste iPhonen, viser likevel tester at iOS er raskere i praksis.

> Les om de nyeste funksjonene i iOS 13

2. iOS oppdaterer bedre enn Android

Så snart en ny opdatering til iOS er klar, blir den installert på iPhonen, forutsatt at den lever opp til systemkravene – altså at den ikke er altfor gammel.

Har du en Android-telefon, kan du risikere å vente i månedsvis. Det er avhengig av når produsenten av smarttelefonen leverer oppdateringen til din Samsung, Huawei eller en annen Android-mobil.

3. iOS er sikrere enn Android

Selv om det i det siste har kommet historier om skadevare på iPhone, er det ingen tvil om at det er langt flere hackerangrep mot Android-telefoner enn mot iPhone. 

Er du bekymret for sikkerheten på Android-telefonen, anbefaler vi sikkerhetsappen Sophos Intercept X

4. iOS har bedre kundestøtte enn Android

Fordi det bare er én produsent som lager iPhone, er det mye lettere å få kundestøtte til iPhone enn til en Android-telefon, enten den er fra Samsung, Huawei, OnePlus eller andre.

Humac, fysiske Apple-butikker du kan besøke, gjør det også lettere å få hjelp.

5. iPhone har høyere bruktverdi

Har du lyst på ny telefon, er det mye lettere å få ålreit betalt for en iPhone med et par år på baken. 

Hjemmesiden Android Authority har regnet ut at en vanlig iPhone taper seg cirka 50 prosent i verdi i løpet av to år, mens for eksempel Samsungs mobiler har tapt opptil 75 prosent av verdien etter to år.


Kanskje du er interessert i...