Hvem ringer? Enkle måter å finne personer på via telefonnummeret

Hvem ringer fra dette telefonnummeret? Du har sikkert selv lurt på det når et ukjent nummer dukker opp på skjermen. Her får du hjelp til å finne ut hvem som vil ha tak i deg.

18. februar 2023 av Redaksjonen

De fleste som har en smarttelefon får med jevne mellomrom oppringinger fra nummer som ikke er registrert i kontaktlisten på mobilen.

I de fleste tilfeller er det greit å sjekke hvem det er som har ringt, før du ringer tilbake.

Her får du et par gode tips om hvordan du finner hvem som har ringt fra telefonnummeret:

Finn nummeret i en virtuell telefonkatalog

Når du vil se hvem som har ringt, kan du bruke et godt gammelt triks. Du kan sjekke i telefonkatalogen.

Det er selvfølgelig ikke snakk om en gamle, tunge katalogen, men kataloger som gulesider.no, 1881.no og 180.no.

Tast telefonnummeret på siden, så får du opp navnet hvis nummeret tilhører noen som ikke har skjult nummeret sitt. Du kan også bruke appene til de forskjellige tjenestene for å finne ut hvem som eier telefonnummeret.

> Les flere telefon-triks 

Finn telefonnummer på Google

Lykkes du ikke i noen av katalogene, kan du prøve å søke på Google for å se hvem som har ringt.

Hvis det er snakk om telemarketingfirma eller et svindelforsøk, vil de første svarene være sider der andre brukere advarer mot telefonnumrene. Vil du være helt sikker på om det er lureri, kan du sjekke nummeret på telefonterror.co.uk.

Du kan også prøve å søke på telefonnummer på Facebook, men det krever at personen har registrert telefonnummeret sitt med Facebook-kontoen.

Hvis en person har hemmelig nummer, er dessverre disse forsøkene nytteløse. Da må du selv vurdere om du skal ringe opp igjen eller ei.

> Akkurat nå kan du få to nummer av Komputer for alle og en smart nødlader for kun kroner 148 inkl levering. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...