iPhone X mot Samsung Galaxy Note 8

iPhone X mot Samsung Galaxy Note 8 – vi sammenligner spesifikasjoner.

© Plassholder

iPhone X mot Samsung Galaxy Note 8 – hvilken har best spesifikasjoner?

Samsung Galaxy Note 8 og iPhone X er for øyeblikket de råeste smarttelefonene på markedet, men hvilken er best?

15. september 2017

Samsung og Huawei er henholdsvis nummer en og nummer to når det gjelder salg av smarttelefoner, mens det er Apple og Samsung som er i første rekke når det gjelder spesifikasjoner og nytenkning.

Les også: Samsung setter salgsrekord

Selv om få bytter fra iPhone til Samsung eller omvendt, er det likevel interessant å se nærmere på spesifikasjonene til de to konkurrentene i den dyrere enden av prisskalaen, nemlig Samsung Galaxy Note 8 og iPhone X.

Er virkelig iPhone fremtidens smarttelefon, slik Apple påstår? 

Skjerm: Både Apple og Samsung har OLED

Mange Android-telefoner har hatt OLED en stund, og med iPhone X har også Apple gått over til den nye skjermteknologien.

Samsung har lenge vært ledende innen skjermer, og det skal også være Samsung som har levert de nye skjermene til Apple. Skjermen på Samsung Galaxy Note 8 er dessuten en halv tommer større og har høyere oppløsning enn iPhone X.

iPhone X: 1125 x 2436 piksler med 463 PPI (piksler per tomme) .
Samsung Galaxy Note 8: 2960 x 1440 piksler med 522 PPI (piksler per tomme) .

Ingen stor forskjell på batteritiden

Apple hevder at batteritiden til den nye iPhone X vil overgå iPhone 7 med opp til to timer. 

Sammenligner vi iPhone X med iPhone 7 på hjemmesiden deres, ser vi at det er en markant forskjell. Sammenligner vi derimot batteritiden på iPhone X med iPhone 7 Plus, er den omtrent den samme.

En titt på spesifikasjonene til Samsung Galaxy Note 8, avslører at det er små forskjeller på tiden de to telefonene klarer seg uten lading.

iPhone X:  Opptil 21 timer taletid, 13 timer video, 60 timer musikk.
Samsung Galaxy Note 8:  Opptil 22 timer taletid, 16 timer video, 47 timer musikk.

Med en nødlader i lommen er du alltid sikker på at du har strøm til mobilen. Akkurat nå kan du få 2 utgaver av Komputer for alle og en nyttig nødlader for kun kroner 69,50 – du sparer 401 kroner.  

Avanserte kameraer

Både iPhone X og Samsung Galaxy Note 8 har to hovedkameraer samt et frontkamera, noe både Android-telefoner og iPhone 7 har hatt i tidligere modeller. Det gir skarpere bilder.

Oppløsningen er omtrent lik, men hvis de avanserte bildefunksjonene til Apple, «portrait mode» og «portrait lighting» – altså uskarp bakgrunn og tilnærmet studiolys – viser seg å fungere, er trolig iPhone mer attraktiv for mobilfotografen. 

Til videoopptak vinner iPhone X klart over Samsung med hele 60 fps (bilder i sekundet) mot Samsungs 30 fps. Begge gjør opptak i 4K.

iPhone X: Dobbelt hovedekamera på 12 megapiksler samt frontkamera på 7 megapiksler.
Samsung Galaxy Note 8: Dobbelt kamera på tolv megapiksler samt frontkamera på 8 megapiksler.

Les det siste om smarttelefoner

Konklusjonen – iPhone X mot S Samsung Galaxy Note 8

Det er vanskelig å si noe definitivt om ytelsen i den nye iPhone X før vi har den i hånden. Inntil det skjer er det to områder som skiller de to telefonene; pris og operativsystem – iOS og Android.

iPhone X vil koste 10 990 kroner med 64 GB og 12 690 kroner med 256 GB. 

Til sammenligning får du Galaxy Note 8 for 9990 kroner med 64 GB med muligheten for å utvide lagringskapasiteten med et microSD-kort.

Til slutt kommer det an på hvilket operativsystem du foretrekker. I denne prisklassen er det neppe prisforskjellen som er avgjørende. 

Kunne du tenke deg en topptelefon til en lavere pris, kan du ta en titt på denne: Lynrask og brukervennlig Android-telefon

Kanskje du er interessert i...