Android Wear for iOS

Android-klokker snart kompatible med iPhone

Google har nettopp avslørt at smarte armbåndsur – eller "smartwatches" – med Android som operativsystem, snart også vil fungere med iPhone.

1. september 2015

Nå får iPhone-brukere flere valgmuligheter når de vil kjøpe et smart armbåndsur: Google har nemlig presentert appen Android Wear for iOS som gjør at en iPhone vil kunne kommunisere med en Android-basert klokke så snart du har installert appen på telefonen.

Smarte armbåndsur gjør det mulig for programmer på telefonen å gi meldinger rett på klokken. Du kan for eksempel se kalenderhendelser, værvarsler eller treningsrelatert informasjon uten å måtte ta telefonen opp av lommen.

For å kunne bruke Android Wear med iOS, må du ha installert iOS 8.2 på Apple-enheten, men dermed kan du også bruke Android-klokken både med iPhone, iPad og iPod Touch. Ifølge iTunes er imidlertid appen optimalisert for å fungere med iPhone 5, 6 og 6 Plus.

For øyeblikket er det bare klokkene LG Watch Urbane, LG G Watch R og Motorola Moto 360 som fungerer med Android Wear for iOS, men det forventes at de andre modellene på markedet snart vil få en oppdatering som gjør at også de vil fungere med iPhone.

Kanskje du er interessert i...