iPhone spareblussmodus

iPhone har allerede et valg som reduserer strømforbruket, og som brukeren kan slå av og på. Snart kan du også velge å redusere hastigheten hvis du har lite strøm på batteriet.

© Shutterstock

Apple gir etter for kritikk

Etter hard kritikk fra brukerne lar Apple brukeren selv bestemme om han eller hun vil prioritere ytelse eller batteritid.

18. januar 2018 av Peter Skovbjerg Jensen

Nylig opplevde Apple en av sine største skandaler: For å skåne batteriet reduserte de hastigheten på eldre iPhoner – uten å informere brukerne. 

Nå endrer de den utskjelte praksisen.

Apple-sjef Tim Cook lover i et intervju med amerikanske ABC News at de vil rette seg etter kritikken i den neste oppdateringen av operativsystemet. 

I den nye oppdateringen vil du få et varsel når batteriet ikke lenger virker optimalt, slik at du selv kan velge om du vil aktivere spareblussmodus.

Tim Cook anbefaler likevel at du ikke deaktiverer funksjonen. Ifølge Apple er er begrensningen innført for å unngå at telefonen slår seg av selv om det ifølge brukerflaten er strøm igjen på batteriet.

Apple i hardt vær

I desember oppdager brukere på nettforumet Reddit at iPhonen ble raskere når de byttet ut det gamle batteriet med et nytt. Det var virkelig en nyhet. Normalt skal nemlig ikke batteriet ha innflytelse på telefonens ytelse, med mindre du har aktivert spareblussmodus.

Etter mange medieoppslag innrømmet Apple etter noen dager at de hadde redusert hastigheten på telefoner med gamle batterier for å hindre at de plutselig slo seg av.

Det medførte voldsom kritikk fra mange brukere som følte seg lurt.

Mange hadde nemlig kjøpt ny telefon som erstatning for en eldre fordi den ble stadig tregere, uten å vite at de kunne fått tilbake hastigheten på den gamle ved rett og slett å bytte batteriet.

> Les mer om iPhone her 

Kanskje du er interessert i...