iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr

Apple har presentert tre nye iPhone-modeller. Telefonene er til salgs fra 21. september.

© Apple

Apple lanserer tre nye iPhone-modeller – vi gir deg oversikten

Ett utseende, tre størrelser og tre prisklasser. Apple er klar med en ny serie iPhone-modeller – og tar farvel med to populære funksjoner.

13. september 2018 av Mathias Alsted Lund Flinck

Midten av september er noe alle Apple-tilhengere gleder seg til. Da blir de nyeste iPhonene lansert, og 12. september var intet unntak.

Tre nye telefoner ble lansert: iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr. 

Telefonene ligner hverandre, alle er uten minijack-utgangen og den klassiske hjem-knappen, som ble introdusert på den første iPhonen.

Minijack-utgangen for hodetelefon er definitivt borte – ingen av de nye Apple-telefonene har analog lydutgang.

Avskjeden med hjem-knappen betyr at alle nye modeller er utstyrt med ansiktsgjenkjenningen Face ID, som du bruker både til å åpne telefonen og til å bekrefte betaling for apper.

iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr

Både hjem-knappen og minijack-utgangen er fjernet på den nye iPhone Xs.

Både likheter og klare forskjeller

Felles for iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr er at skjermen på alle tre går fra kant til kant, kun avbrutt av den lille svarte boksen øverst på skjermen.

Alle tre har den nye A12-prosessoren, som ifølge Apple er nesten 40 prosent raskere enn den forrige generasjonen.

Sammenlignet med fjorårets modeller er batteriet forbedret på alle telefonene. Du får fra en halv til halvannen times ekstra batteritid, avhengig av modellen.

Hva skiller iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr?

De største forskjellene er skjermen og kameraet.

Både iPhone Xs og iPhone Xs Max har en OLED-skjerm og to kameraer på baksiden, mens iPhone Xr "bare" har LCD-skjerm og ett kamera på baksiden.

Skjermstørrelsen på iPhone Xr 6,1 er tommer og koster fra 8690 kroner (64 GB). iPhone Xs måler 5,7 tommer og koster fra 11 490 kroner (64 GB),  mens iPhone Xs Max koster fra 12 690 kroner (64 GB).

iPhone Xs og Xs Max kommer til Norge 21. september, mens du må vente til 26. oktober hvis du vil ha en iPhone Xr. 

Vil du gjerne beholde mobiltelefonen du har en stund til, kan det likevel være greit å ha med en nødlader med ekstra strøm når du skal på tur.

Akkurat nå får du en kraftig nødlader og to utgaver av Komputer for alle for kun kroner 69,50 + porto og eksp. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...