Finn store apper og spar plass på iPhone
Store apper

Følg dette rådet og unngå den irriterende meldingen om fullt minne på telefonen. 

Finn de store appene og spar plass på iPhone

Har du en iPhone med begrenset minne, er det fort gjort å slippe opp for lagringsplass. En rask titt på appene er en enkel måte å frigjøre plass på.

20. mars 2021 av Niklas Ernst

Apper, bilder, videoer, musikk og nedlastede filer – alt ligger og tar opp plass på iPhonen. Det er lett å gå tom for lagringsplass, og særlig hvis du har en eldre modell med 32 eller 64 GB minne.

> Les også: Sluppet opp for plass i Gmail? Se hva som tar opp plassen

Da er gode råd dyre. For i motsetning til på mange Android-telefoner, så kan du ikke utvide plassen på en iPhone med et nytt minnekort. Derfor må du tenke annerledes.

Fjern apper du ikke bruker

En av tingene du kan gjøre for å få mer plass på en iPhone, er å ta en titt på appene som er installert. På en iPhone kan du nemlig både se hvor mye plass de bruker og når du brukte dem sist.

Det gjør det mye lettere å vurdere om det er en app du bør beholde eller om det er en du kan klare deg uten. Har du ikke brukt den på seks måneder, vil du neppe savne den.

Dessuten kan du velge å slette appen og alle innstillingene til den, eller du kan velge å slette appen og beholde innstillingene. På den måten kan du installere appen igjen senere og bruke den slik du gjorde før.

> Les også: Fjern duplikater fra mobilen

Slik finner du store apper på iPhone

For å finne apper på en iPhone eller iPad må du åpne innstillingene. Slik gjør du:

  1. Trykk på Innstillinger 
  2. Bla nedover og velg Generelt
  3. Finn deretter iPhone-lagring og trykk på det
  4. Bla nedover til du kommer til appene dine

Her kan du se hvor mye plass hver enkelt app tar og når den sist var i bruk.

Trykk på appen hvis du vil fjerne den fra telefonen, deretter trykker du på Slett app.

Vil du beholde innstillingene i appen, trykker du på Fjern app i stedet. Det frigjør også plass, men gjør det enklere og raskere å installlere appen igjen senere. 

I bladet Komputer for alle nummer 6/2021 ser vi nærmere på hvordan du ved hjelp av en smart app får mer plass på Android-mobilen.

> Les artikkelen i Fordelssonen

Kanskje du er interessert i...