Apples iPhone 8 og iPhone X tåler vann

Både iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X tåler vann og støv. 

© Apple

Fordeler og ulemper ved Apples iPhone X

Apple har endelig avslørt tre nye iPhone-modeller. Blant dem var den nye iPhone X, som ifølge Apple er det største fremskrittet siden den første iPhonen.

13. september 2017 av Peter Skovbjerg Jensen

Det er sesong for store smarttelefonlanseringer. Nå har Apple kommet med tre nye modeller. 

Og selv om iPhone 8 og iPhone 8 Plus begge er forbedringer av iPhone 7, er det iPhone X som får all oppmerksomheten – og med god grunn.

iPhone X er nemlig er nemlig et langt sprang fra den første iPhonen. 

Den ligner da heller ikke mye på forgjengerne. I den nye designen er Hjem-knappen fjernet til fordel for en større skjerm, og man kan bli fristet til å si at den ligner mer på en av Samsungs nyere modeller enn en iPhone.

Hva er bra ved iPhone X

Den nye iPhonen er utrolig flott og futuristisk med den store og klare skjermen. 

Den nye Apple A11-prosessoren skal gjøre iPhone X 30 prosent raskere enn iPhone 7, og det skal også gi en mer direkte og intuitiv opplevelse når du bruker iPhone X.

Kameraene er et av de store salgsargumentene. På baksiden finner du to kameraer på 12 megapiksler hver, som kan brukes til å skape flotte bildeeffekter.

Dobbelt kamera i iPhone X

iPhone X har dobbelt kamera på baksiden, og et avansert selfiekamera foran. 

© Apple

Frontkameraet kan mer enn før. Det har sensorer som gjør det mulig å bruke ansiktsgjenkjenning til å låse opp mobilen. Dette er ifølge Apple ganske revolusjonerende, og sikkerheten skal være langt bedre enn med fingeravtrykkssensorer, som allerede er svært sikre. De nye sensorene kan også brukes til mindre seriøse formål som å animere en emoji til å følge ansiktsuttrykket ditt.

Hvis du er interessert i å vite mer om kameraet i de nye iPhone-modellene, kan du lese om det i Digital FOTO.

En annen fordel er at de nye iPhone-modellene er vann- og støvavvisende, og for mange vil det bety at telefonen får lengre levetid.

De nye iPhonene støtter dessuten trådløs lading i henhold til den utbredte Qi-standarden, slik både Samsung og LG tilbyr i sine toppmodeller.

Hva er ikke fullt så bra ved iPhone X

iPhone X tar førsteplassen foran de mest populære rivalene, men så er den også dyrere.

I Norge kommer den nye iPhone X til å koste 10 990 kroner med 64 GB og 12 690 kroner med 256 GB lagringsplass. Til sammenligning koster Samsung Galaxy Note 8 rundt 9990 kroner med 64 GB.

Ansiktsgjenkjenningen Face ID låser opp iPhonen ved å lese av ansiktet ditt.

Du trenger bare å se på iPhone X, så er den klar til bruk takket være Face ID, ansiktsgjenkjenningen til Apple. Det gikk dessverre ikke helt som det skulle under presentasjonen. 

© Apple

En av funksjonene Apple la mest vekt på under lanseringen, var ansiktsgjenkjenningen. Ansiktet ditt vil nemlig erstatte fingeravtrykket når du skal logge deg på iPhone X. Og selv om det høres veldig smart og futuristisk ut, krever det unektelig at ansiktsgjenkjenningen er like pålitelig som fingeravtrykksleseren.

Den skepsisen man kunne ha til funksjonen, ble verre ved at ansiktsgjenkjenningen ikke fungerte under presentasjonen.

Selv om den nye iPhone X blir tilgjengelig først 3. november, er det grunn til å bekymre seg for at den primære måten å låse opp mobilen på ikke vil bli klar i tide.

Kanskje du er interessert i...