Nå kan du endelig bruke iPhone i Windows
iPhone i Windows 11:

Med appen Telefonkobling kan du bruke iPhone på datamaskiner med Windows 11.

© Microsoft

Nå kan du endelig bruke iPhone i Windows

Microsoft har endelig gjort det mulig å bruke iPhone i Windows. Det krever bare en spesiell app og at du har Windows 11. Vi viser deg hvordan.

Takket være den innebygde Windows-appen Telefonkobling (tidligere Din mobil) har det lenge vært mulig for Android-brukere å koble telefonen til pc-en. 

Nå er turen også kommet til iPhone.

Microsoft har nemlig endelig implementert støtte for iOS i Telefonkobling-appen, og akkurat nå er funksjonen i ferd med å rulles ut. Dette skriver Microsoft i et blogginnlegg.

Med implementeringen av iOS-støtte i Telefonkobling kan iPhone-brukere nå også bruke datamaskinen til å ringe og svare på samtaler, se varsler samt lese og skrive tekstmeldinger.

LES OGSÅ: Apple samler inn data selv om du deaktiverer det

Slik kan du bruke iPhone på pc-en

Hvis du tror at du med den nye funksjonen kan bruke alle iPhone-appene på pc-en, må du nok tro om igjen. For det er relativt begrenset hva du egentlig kan gjøre med iPhone i Windows.

Når du har koblet iPhone til Windows, kan du bare bruke telefonens grunnleggende funksjoner: Du kan ringe og svare på anrop, og du kan også lese og skrive tekstmeldinger.

I tillegg vil du se varsler fra telefonen direkte i Windows, og du kan se hele kontaktlisten din.

Microsoft opplyser spesifikt at Telefonkobling-appen ikke kan svare på gruppemeldinger eller sende bilder eller videoer i meldinger.

Bruker du funksjonen med en Android-enhet, har du flere muligheter. Her får du blant annet tilgang til mobilbildene direkte på pc-en.

LES OGSÅ: Slik kopierer du bilder og videoer fra telefonen til pc-en

Slik kobler du iPhone til Windows

Det er enkelt å koble telefonen til Windows, men det krever at du har:

  • Windows 11
  • Bluetooth-forbindelse 
  • Nyeste versjon av Telefonkobling-appen
  • Og at iPhone kjører iOS 14 eller nyere.

Hvis du oppfyller disse kravene, åpner du bare Telefonkobling-appen i Windows og velger iPhone på startskjermen. Deretter starter en detaljert og trinnvis veiledning, og denne følger du til telefonen er koblet til pc-en.

Ifølge Microsoft blir funksjonen rullet ut løpende til alle Windows 11-brukere allerede nå, og til å begynne med vil den støtte 39 språk. Nøyaktig hvilke språk det er, er ikke kjent.

LES OGSÅ: Slik sjekker du iPhone-telefonens iOS-versjon

Kanskje du er interessert i...