Ambulansepersonell

Bruk denne viktige funksjonen!

© Shutterstock

Viktig iPhone-funksjon kan redde livet ditt

På telefonen kan du legge inn viktige helseopplysninger om deg selv. Denne informasjonen kan være livsviktig i en nødssituasjon.

12. januar 2020 av Mikkel Jacobsen


Det finnes en smart funksjon i iPhone-appen Helse som du kanskje ikke har oppdaget.  

Den kan gi livsviktig hjelp i nødssituasjoner. I appen kan du nemlig legge inn en rekke viktige opplysninger om deg selv som andre kan bruke hvis du ikke er i stand til å betjene telefonen. 

Slik virker Nødinfo på iPhone

For å legge inn opplysningene må du åpne appen Helse på iPhonen. Nederst til høyre på skjermen finner du et ikon merket Nødinfo. Her kan du fylle ut informasjon om deg selv.

Velg Rediger i Nødinfo og fyll ut feltene. Her kan du blant annet legge inn kontaktpersoner, medisiner, allergier og reaksjoner. 

Fra låseskjerm er det tilgang til funksjonen via Nødtilgang, selv om pinkoden ikke er tastet inn. 

Den brukes til å slå raskt alarm, men det er også her du finner knappen Nødinfo. Hvis du blir skadet, har omgivelsene mulighet til å finne ut hvem du er, finne kontaktpersoner og annen informasjon du har lagt inn i Helse-appen.

Deretter trykker man på Nødinfo.

Nødinfo finnes også på Android

Det finnes en tilsvarende funksjon i Android-systemet. Informasjon fra din låste mobil kan faktisk være til stor hjelp for ambulansepersonell og leger hvis uhellet er ute.

De aller fleste nyere telefoner, både Android og iPhone, har denne funksjonen, men den gjør ikke særlig nytte hvis du ikke har lagt inn informasjon om deg selv.

Vi har lagd en guide som viser hvordan du aktiverer funksjonen på både Android og iPhone. Den ligger i Fordelssonen (krever abonnement)

Kanskje du er interessert i...